Διεκόπη για να… αναβληθεί και πάλι η δίκη Γεωργιάδη – Ποιοι ευθύνονται για τη μη κλήση των θυμάτων

Σε άλλη μία διακοπή οδηγήθηκε η έδρα του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκου, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 23/6. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως η δίκη δεν θα διεξαχθεί ούτε τότε.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο λόγος είναι πως η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έχει αποφασίσει πως αν μία υπόθεση διακόπτεται δύο φορές, τότε κατά τον τρίτο ορισμό της εκδίκασης της οι δικηγόροι έχουν το δικαίωμα να μην παραστούν, εκτός αν υπάρχει ορατός κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων, οπότε και λαμβάνουν σχετική άδεια από τον ΔΣΑ. Ως εκ τούτου, η υπόθεση Γεωργιάδη οδεύει προς αναβολή.

Εκτός αυτών, επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά το τραγελαφικό γεγονός η πρόεδρος της έδρας να καλεί τους μολδαβούς μάρτυρες για να δηλώσουν παρουσία, κάτι που τυπικά όφειλε να πράξει, γνωρίζοντας όμως την ουσία που ήταν ότι τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη δεν είχαν κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να παραστούν στη δίκη. Όπως εξήγησε -αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ένταση φωνής- η πρόεδρος του δικαστηρίου, πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία για να διεκπεραιωθεί χρειάζεται τουλάχιστον 7 μήνες.

Προφανώς και η ευθύνη δεν βαραίνει την παρούσα έδρα, αλλά τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπως επίσης και την προηγούμενη σύνθεση του δικαστηρίου, η οποία έδωσε μόνο τρεις μήνες αναβολή (σ.σ. η υπόθεση εισήχθη σε πινάκιο για πρώτη φορά τον Μάρτιο), ενώ αυτή θα έπρεπε να έχει διάρκεια τουλάχιστον 7 μηνών, καθώς τόσος χρόνος απαιτείται- όπως τόνισε η πρόεδρος της νέας σύνθεσης- για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες δικαστικής συνδρομής. 

Νομικές πηγές ανέφεραν πως ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η δίκη αναβληθεί -ακόμα κι αν τυπικά αρχίσει- με σκοπό να τελειώσουν οι διαδικασίες δικαστικής συνδρομής για να κληθούν οι μολδαβοί μάρτυρες.

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Την υποκρισία και την επιλεκτική όσφρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει ο Γιάννης Μαντζουράνης μέσα από…

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

«Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός. Η 32χρονη μητέρα της…