Newsroom

Newsroom

Die Zeit: Σεβασμό προς τους Έλληνες

Νέα επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα επιχειρεί η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σε δημοσίευμά της κάνεις έκκληση για «αναγνώριση» και…

Νέα επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα επιχειρεί η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σε δημοσίευμά της κάνεις έκκληση για «αναγνώριση» και «σεβασμό» προς τον Ελληνικό λαό.

Το άρθρο, ξεκινά με τη διαπίστωση πως αν παρακολουθήσει κανείς αυτές τις μέρες τους Γερμανούς πολιτικούς, αποκομίζει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μια περίπτωση χωρίς ελπίδα, με τη χρεοκοπία να έρχεται όλο και πιο κοντά, αν όχι τώρα το καλοκαίρι.

«Τότε όμως προς τι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις και το νέο πρόγραμμα βοήθειας;» διερωτάται η Zeit.

Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει ότι δυστυχώς αυτό που προβάλλεται για την Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μόνο τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το άλλο πρόσωπο της Ελληνική κοινωνίας, με όσους σηκώνουν το βάρος των μέτρων αποκρύπτεται.

«Μόνο λίγες εικόνες υπάρχουν από αυτούς που γονατίζουν από το βάρος. Αυτοί που δεν έχουν πια δουλειά, που δεν έχουν λεφτά για το γιατρό, που δεν έχουν στέγη» υπογραμμίζει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι «καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να μειώσει τόσο δραστικά το έλλειμμα της σε τόσο σύντομο διάστημα».

Και δυστυχώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «οι επόμενοι μήνες δεν προβλέπεται να είναι καλύτεροι. Χωρίς ελπίδα δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Από πού όμως θα έρθει, όταν υπάρχουν αυτές οι χλευαστικές παρατηρήσεις των άλλων;»

Και τελειώνει αναφέροντας ότι «δεν είναι το θέμα να πούμε μερικά λόγια παρηγοριάς στους Έλληνες. Η Ευρώπη υποχρεούται εφόσον ανέλαβε την ευθύνη “να σώσει τη χώρα”, να της δώσει και μια προοπτική, αντί να σχεδιάζει μυστικά τη χρεοκοπία της».

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…