Newsroom

Newsroom

Die Zeit: “Γερμανοί νεοναζί στο πλευρό Χρυσαυγιτών”

Τελικά από ότι φαίνεται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν στενούς δεσμούς με τους νεοναζί της Γερμανίας. Σύμφωνα με άρθρο…

nazi

Τελικά από ότι φαίνεται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν στενούς δεσμούς με τους νεοναζί της Γερμανίας. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Die Zeit, νεοναζί του «Ελεύθερου Δικτύου του Νότου» επισκέφθηκαν την Αθήνα για για να συμμετάσχουν στην ρατσιστική «Πορεία για τα Ίμια» του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Το δημοσίευμα φέρει τίτλο: “Νεοναζί από το γερμανικό νότο υποστηρίζουν πορεία ναζιστών στην Ελλάδα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα τα μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή του  Διονύσου – Ραπεντόζης, αποδίδοντας τιμές στους γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί ενταφιασμένοι. Μια ενέργεια άκρως προκλητική που από ότι φαίνεται τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση να την καταδικάσουν, παρά τα εγκλήματα και τους σφαγιασμούς των ναζί σε βάρος των  Ελλήνων.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανό συντάκτη, η επίσκεψη και η παροχή στήριξης πρός τη Χ.Α. δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς φαίνεται πως γερμανοί νεοναζί διατηρούν επαφές με το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα και την ηγεσία του από παλαιότερα.

Η ιδεολογική συγγένεια και όχι μόνο είναι προφανής. Και όσο και να προσπαθούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αποποιηθούν το ναζισμό μάλλον δεν τα καταφέρνουν.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…