Die Welt: "Η Ελλάδα δεν είναι κυβερνήσιμη πλέον μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ"

Ως τον μεγάλο νικητή των εκλογών στην Ελλάδα βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ η γερμανική εφημερίδα Die Welt και χαρακτηρίζει αυτή την…

tsipras 104

Ως τον μεγάλο νικητή των εκλογών στην Ελλάδα βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ η γερμανική εφημερίδα Die Welt και χαρακτηρίζει αυτή την άνοδο «σήμα συναγερμού», ενώ σχολιάζει ότι στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα γιορτάζει όλη η ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη

«Ριζοσπάστες νικητές – έτσι η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη» και «Στην Ελλάδα… ”τα πάντα ρει”» είναι οι τίτλοι της εφημερίδας. «Πρόκειται για νικητή, χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες αισθάνθηκαν ως βαρύ χτύπημα στην πλάτη το άλμα της ανεργίας και τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους».

Ο συντάκτης επισημαίνει ότι «δεν μπορείς να καταστρέψεις τη μεσαία τάξη μιας κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσεις ριζοσπαστισμό».


Και το κείμενο συνεχίζει ως εξής:

«Εάν ήταν βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε το μπόνους των 50 εδρών του νικητή. Ο κανονισμός είναι έτσι ώστε να καθιστά εφικτό τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων. Ως προστασία από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Είναι όμως τώρα οι ριζοσπάστες οι οποίοι θα σταθεροποιούνταν» τονίζεται στο δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται εκτενώς και στο αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής, που περιγράφεται ως «νεοναζιστικό κόμμα».

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα, όπου η άκρα αριστερά είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η άκρα δεξιά η τρίτη μεγαλύτερη. Κι άλλα μικρότερα ακραία κόμματα συμπληρώνουν την εικόνα. Με αυτά αποτελέσματα, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς» επισημαίνεται και γίνεται λόγος για υποχώρηση της μετριοπαθούς Ελλάδας.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι «ο Τσίπρας, για τον οποίο γιορτάζει όλη η ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη, θα δώσει ώθηση στη ριζοσπαστική αριστερά, παντού όπου κυριαρχούν φτώχεια και ανασφάλεια – έτσι η νέα κούρσα των ακραίων στα αριστερά και στα δεξιά στην Ελλάδα είναι μάλλον ο προάγγελος μιας παρόμοιας μάχης για την πρωτοκαθεδρία σε πολλά μέρη στην Ευρώπη».

Ο συντάκτης του δεύτερου άρθρου αναφέρεται στον καταποντισμό των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), επισημαίνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας ήταν ασαφές και σε συνεχή… κινητικότητα.

Αναγνωρίζει ως δεύτερη πλέον ισχυρή πολιτική δύναμη την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ηγέτη της, Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο τρίτο κόμμα, την Χρυσή Αυγή, που δείχνει να μην αποδυναμώνεται.

«Την Κυριακή οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν την ψήφο τους σε ένα πραγματικά νέο κόμμα», υπογραμμίζεται. Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη; Χαρακτηρίζεται ως ένα «δύσκολο» πρόσωπο, αυτοδίδακτος και χωρίς σπουδές. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα δημοσιεύματα της επίσης γερμανικής «Die Zeit». «Ο νικητής των εκλογών, Αλέξης Τσίπρας, βλέπει το αποτέλεσμα ως ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση της χώρας. Ο Σαμαράς πήρε το μήνυμα, ωστόσο δηλώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα ανατροπής της κυβέρνησης», γράφει χαρακτηριστικά.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ