Το δίδυμο της συμφοράς ανοίγει τα σχολεία

Η Νίκη Κεραμέως και ο Βασίλης Κικίλιας είναι πιθανότατα οι πιο ακατάλληλοι άνθρωποι στην πιο ακατάλληλη θέση. Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή. Κανένας δεν είναι πιο ακατάλληλος από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αλλά το ντούο της συμφοράς ετοιμάζεται να μετατρέψει τα σχολεία σε υγειονομική βόμβα.

kikilias keramews Large

Οι μαθητές, λοιπόν, επιστρέφουν τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα. Μετά την γενικευμένη κατακραυγή, η κυβέρνησης υποχρεώθηκε να δώσει τις μάσκες στα παιδιά, αλλά ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, είναι για πέταμα.

Ας ξεκινήσουμε από τις αποστάσεις ασφαλείας. Ας υποθέσουμε ότι τα πιο μεγάλα παιδιά, του λυκείου ή και του γυμνασίου θα τηρήσουν τα μέτρα. Πώς πείθεις ένα εξάχρονο ή, ακόμα περισσότερο, ένα νήπιο να βρίσκεται σε απόσταση και με μάσκα; Πώς πείθεις κι έναν έφηβο να αποφύγει τη σωματική επαφή; Εγώ θυμάμαι στα παλιά τα χρόνια που ήμασταν εμείς στην εφηβεία, κυρίως φιλιόμασταν κι αγκαλιαζόμασταν.

Αλλά ας πούμε ότι τα παιδιά μας είναι πειθαρχημένα, συγκροτημένα ωσάν ενήλικες ώριμης περιόδου και έχουν αυτοκυριαρχία. Σε ποιες ακριβώς τάξεις θεωρεί η κυρία Κεραμέως ότι μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας; Σε αυτές των είκοσι τετραγωνικών με τους είκοσι επτά μαθητές; Η υπουργός ζει, μάλλον, σε παράλληλο σύμπαν από εκείνο του χαρτοφυλακίου της.

Για τα δε νηπιαγωγεία και τις μικρές τάξεις του δημοτικού, η χρήση μάσκας είναι σύντομου αστείο ανάμεσα στους γονείς. “Εδώ με το ζόρι κάθεται να το ντύσουμε”, λένε οι περισσότεροι και περιμένει τώρα η Νίκη Κεραμέως όχι μόνο να βάλει μάσκα, όχι μόνο να κρατάει αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και να χρησιμοποιεί τακτικά αντισηπτικό.  

Οι δε εκπαιδευτικοί, που πιθανολογώ θα κληθούν να αναλάβουν ρόλο… δεσμοφύλακα, πρόκειται να κυνηγούν τα μικράκια με τη βέργα ή να τα βάζουν τιμωρίες; Στις συλλογικές δραστηριότητες, όπως την ώρα του παιχνιδιού, τι προβλέπεται να γίνει; Γιατί ένα πεντάχρονο δεν υπάρχει περίπτωση να το πειθαρχήσεις με λογικά επιχειρήματα. Κατ’αρχάς θα τα ξεχάσει, κατά δεύτερον θα αντιδράσει.

Κι ερχόμαστε στους εκπαιδευτικούς. Η πλειοψηφία ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς τα σχολεία μας στην πλειοψηφία τους έχουν εκπαιδευτικούς κάποιας ηλικίας. Αν ο στόχος του υπουργείου είναι να τους εξοντώσει ωστε να μπορεί μετά να πει ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, τότε το σχέδιό τους είναι εξαιρετικό.

Αν, όμως, ο στόχος είναι να περισώσει την αποτυχία της τηλεκπαίδευσης, τότε μιλάμε για παταγώδη αποτυχία ήδη πριν καν ξεκινήσουν. Δεν σβήνεις τα κάρβουνα αν ρίξεις πάνω τους κουβέρτα. Πολλώ δε μάλλον, αν εξαπολύσεις μία υγειονομική βόμβα στην καρδιά του φθινοπώρου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη