Διαβητικός στη Σύρο πήγε να πέσει από την ταράτσα επειδή του έκοψαν το ρεύμα

cover
NewsRoom 16/11/2014 | 18:30

Ανατριχίλα και προβληματισμό προκαλεί η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε ένας διαβητικός στη Σύρο, παίρνοντας μαζί και το μικρότερο παιδί του, μετά την κίνηση της ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα λόγω οφειλών.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του άνδρα, που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και είναι πατέρας τριών παιδιών ηλικίας 11 και 8 ετών και ενός μωρού μόλις 6 μηνών. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σπίτι μένει και η καρκινοπαθής αδερφή του.

Αποτέλεσμα ήταν να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του, αφού οι απαραίτητες για την κατάστασή του ενέσεις ινσουλίνης, αχρηστεύονται όταν μένουν εκτός ψυγείου. Μέσα στην απόγνωση του, ο άνδρας πήρε το μικρότερο παιδί του αγκαλιά και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, προσπαθώντας να πηδήσει από την ταράτσα του σπιτιού του.

Μία γειτόνισσα τον είδε και έσωσε αυτόν και το μωρό στο παρά πέντε, ωστόσο ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο Σύρου, καθώς έπεσε σε κώμα λόγω της μη λήψης ινσουλίνης.

"Αντί να μπορεί να πάει τα παιδιά του στην Αθήνα που είναι άρρωστα, τον φέραμε σε κώμα εδώ. Δεν έχει χρήματα να πληρώσει τη δόση της ΔΕΗ. Τι πρέπει να κάνει...του έκοψαν το ρεύμα και ζει μεσ' τη φτώχεια όπως όλος ο κόσμος. Η τραγική κατάσταση τον έσπρωξε να πάρει το μωρό του έξι μηνών και να αποπειραθεί να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του και τον έσωσε μια γυναίκα στο παρά πέντε. Να πώς αυτοκτονεί ο κόσμος από απελπισία" δήλωσε ο πατέρας της συζύγου του.

Η αδερφή του παρ' ολίγον αυτόχειρα, πρόσθεσε: "Αναγκαστικά χτύπησε  ινσουλίνη που βρισκόταν εκτός ψυγείου και μετά από μισή ώρα τον φέραμε στον νοσοκομείο. Είχε ανέβει πολύ το ζάχαρο. Έλεγε ότι έτσι κι αλλιώς χαμένος ήταν. Εμείς τού λέγαμε να μην τη κάνει. Οι καταστάσεις  είναι άσχημες . Έχει ένα μωρό έξι μηνών και δύο παιδιά άρρωστα που πρέπει να τα μεταφέρει στο "Παίδων".

Και όλα αυτά για ένα χρέος προς τη ΔΕΗ, που ανέρχεται στα 3.200 ευρώ. Είχε γίνει διακανονισμός για καταβολή 300 ευρώ τον μήνα, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος πριν την απόπειρα αυτοκτονίας: "Έκανα ό,τι μπορούσα και πλήρωσα 1200 ευρώ μαζεμένα. Τώρα δεν πλήρωσα τη δόση του Οκτωβρίου συν το τρέχον ρεύμα και ήρθαν αμέσως και μου το έκοψαν ημέρα Παρασκευή μάλιστα, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει κάτι. Δυστυχώς μας βλέπουν ως ευρώ. Μας έχουν καταντήσει το 2014 να ζούμε με πετρογκάζ. Αν θέλω λοιπόν να… ησυχάσω από αυτή την κατάσταση θα κάνω μια ένεση που θα είναι άχρηστη και έφυγα. Τελείωσα".

Πηγή: news247.gr