Newsroom

Newsroom

Διαστημικά εργαλεία από σεληνιακά υλικά

Επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν εργαλεία και ανταλλακτικά με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών με πρώτη ύλη σεληνιακούς βράχους. «Ακούγεται σαν επιστημονική…

rock

Επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν εργαλεία και ανταλλακτικά με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών με πρώτη ύλη σεληνιακούς βράχους.

«Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά τώρα είναι πραγματικά δυνατό», δήλωσε ο καθηγητής Αμίτ Μπαντιοπαντιάι, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσίευσε το BBC.

Πρόκειται για μια ερευνητική πρωτοβουλία της NASA από το 2010 που προσπαθούσε να διερευνήσει την πιθανότητα οι διαστημικές αποστολές να κατασκευάζουν χρήσιμα αντικείμενα αξιοποιώντας τους βράχους της Σελήνης και ελαχιστοποιώντας κατά αυτό το τρόπο το φορτίο της αποστολής.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών η διαδικασία έδωσε τα πρώτα πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Χρειάζονται ακόμη αρκετές προσπάθειες προκειμένου η τεχνική να μπορεί να αξιοποιηθεί από τις διαστημικές αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα οι ερευνητές έκαναν χρήση, για τις δοκιμές τους, ενός τεχνητού σεληνιακού βράχου που περιείχε πυρίτιο, αλουμίνιο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Ο λόγος είναι ότι στις ΗΠΑ τα υλικά που προέρχονται από το διάστημα (είτε από τη συλλογή στη Σελήνη είτε από πτώση μετεωριτών) θεωρούνται «εθνικός θησαυρός».

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…