Newsroom

Newsroom

Διαψεύδει τη Guardian ο Στρος Καν

Σε διάψευση τoυ περιεχομένου της συνέντευξης που παραθέτει σήμερα η Guardian προχώρησε ο Στρος Καν, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση της…

Σε διάψευση τoυ περιεχομένου της συνέντευξης που παραθέτει σήμερα η Guardian προχώρησε ο Στρος Καν, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση της εφημερίδας και του δημοσιογράφου που υπογράφει τη συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, την πρώτη μετά την υπόθεση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ στη Ν. Υόρκη, ο Στρος Καν κατηγορεί ευθέως το Γάλλο πρόεδρο για συνομωσία εναντίον του.

Η συνέντευξη φέρεται να δόθηκε στον δημοσιογράφο ΄Εντγουαρντ Τζέι Επστάιν, συγγραφέα του βιβλίου “Τρεις ημέρες του Μαϊου” που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Βρετανία. Ο Στρος Καν αποκαλύπτει πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύσει τα επτά κινητά που είχε στη διάθεση του καθώς και τα προσωπικά του e-mail, κι αυτό του το αποκάλυψε φίλη του που δούλευε στο αρχηγείο του κόμματος του Σαρκοζί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία ιδιωτικών ερευνών Guidepost Solutions που ερευνά ακόμα την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχειου Σοφιτέλ, γνώριζε εκ των προτέρων την άφιξη του Στρος Καν, παρόλο που ο ίδιος δεν είχε ειδοποιήσει κανένα.

Επίσης συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, που ας σημειωθεί ανήκει στην γαλλική Ακορν, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φίλος του Σαρκοζί, επέδειξαν ύποπτη συμπεριφορά και αρνήθηκαν να μιλήσουν στις αρχές. Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΔΝΤ δηλώνει ευθέως πως η όλη υπόθεση ήταν στημένη, παρόλο που δεν αρνείται ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα, η οποία, όπως λέει, μπήκε στο δωμάτιο του ακριβώς γι αυτό το σκοπό.

Ο κ. Στρος Καν αναφέρεται στη συνέντευξή του και στην περίπτωση της Ελλάδας. Όπως αποκαλύπτει, τη μέρα της σύλληψής του ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο προκειμένου να πείσει την Αγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε σχέδιο με την ονομασια «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…