ΘΚ

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Διαλέγετε και παίρνετε

Βγήκε και κάτι καλό από το μαρτύριο των διαπραγματεύσεων -ο Θεός να τις κάνει τέτοιες. Τώρα όλα για όλους είναι…

thanasis karteros 0 1 0 0 0

Βγήκε και κάτι καλό από το μαρτύριο των διαπραγματεύσεων -ο Θεός να τις κάνει τέτοιες. Τώρα όλα για όλους είναι καθαρά. Τι θέλει η κυβέρνηση, τι θέλει ο Τσίπρας, τι θέλουν οι δανειστές, τι θέλει η τρόικα της αντιπολίτευσης. Κι επίσης πεντακάθαρο είναι τι θέλουν τα κυκλώματα της διαπλοκής, οι ολιγάρχες της διαφθοράς, οι κάτοχοι των SUV που ζητούν συμφωνία με κάθε θυσία -των άλλων, εννοείται.

Η κυβέρνηση ήθελε και θέλει μια συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έναν έντιμο -όσο έντιμος μπορεί να είναι με το δοσμένο συσχετισμό- συμβιβασμό. Το απέδειξε με την τελευταία πρότασή της, που μόνο αριστερή δεν μπορεί να την πει κανείς. Ήθελε και θέλει με τον πιο ομαλό τρόπο, με σεβασμό στη δημοκρατία και στην πρόσφατη λαϊκή εντολή, να βγάλει τη χώρα σιγά-σιγά από το σημερινό αδιέξοδο.

Οι άλλοι, οι γνωστοί εγχώριοι και οι πασίγνωστοι αλλοδαποί, αποδείχτηκε ότι ήθελαν και θέλουν ένα πράγμα. Να ξεφορτωθούν την κυβέρνηση. Να τη γονατίσουν, να τη διασύρουν, να την εξευτελίσουν. Εκατό ρήματα ταιριάζουν εδώ. Κι αν στην προσπάθειά τους να τελειώσουν την κυβέρνηση αποτελειώνουν και τη χώρα, ουδέν καλό αμιγές… καλού. Μια χώρα βυθισμένη στη φτώχεια και στην απόγνωση είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτούς.

Ευτυχώς τα σχέδιά τους έμειναν μετέωρα. Το όνειρο του γονατισμένου Τσίπρα έμεινε όνειρο θερινής νύχτας. Κι αν ορισμένοι βλέπουν και φοβούνται ότι είναι μετέωρη η Ελλάδα, πέφτουν έξω. Γιατί τώρα προστέθηκε στη μαυρίλα του καθεστώτος των Μνημονίων ο παράγοντας της ταπείνωσης του λαού, της πατρίδας, της δημοκρατίας. Κι αυτό είναι πανίσχυρη δύναμη ανατροπής. Αν αμφιβάλλετε, ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία.

Δεν έχουμε τίποτε να φοβόμαστε συνεπώς. Λέμε και ξαναλέμε χρόνια τώρα ότι ο λαός πρέπει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Να παρέμβει αποφασιστικά για να καθορίσει αυτός το μέλλον του, κι όχι τα ΔΝΤ και οι Σόιμπλε. Τώρα λοιπόν αυτό πρέπει να γίνει. Να κληθεί ο λαός να πει τον δικό του λόγο. Να εκφράσει τη δική του άποψη. Να αποφασίσει για το δικό του αύριο.

Διότι, εφόσον τα κοράκια επιμείνουν, το δίλημμα είναι καθαρό: Ή εμείς, ή αυτοί. Ή θα έχουμε πατρίδα, ή θα είμαστε πιόνια σε ξένη παρτίδα. Διαλέγετε και παίρνετε…

avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…