Διακόπτεται η δίκη για 30 Σεπτέμβρη - Η κατηγορούμενη ομολόγησε την ενοχή της και ζήτησε μετατροπή κατηγορίας

Διακοπή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 

NewsRoom 15/09/2021 | 11:57

Διέκοψε για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Τέλος, η κατηγορούμενη δεν προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε μόνο από δικηγόρο της ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή της στην έδρα. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ακόμα ότι η Έφη Καρακάντζουλα θα παραστεί σε επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου. 

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της.

Κατά την άφιξη της Ιωάννας στο δικαστήριο η οποία φορούσε ειδική μάσκα στο πρόσωπο, καπέλο και επιδέσμους στα χέρια της, έγινε αποδέκτης χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους για το θάρρος και τη δύναμη ψυχής της. Ωστόσο, η κατηγορούμενη ήταν απούσα. «Προσπάθησε για άλλη μια φορά να με σκοτώσει. Με την απουσία της στη δίκη Απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» είπε η Ιωάννα όταν έφευγε.