Διάγγελμα Ολάντ: Κλείνουμε τα σύνορά μας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία (βίντεο)

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με έκτακτο διάγγελμα απευθύνθηκε στους Γάλλους, λίγη ώρα μετά τις πολλαπλές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες…

1 50

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με έκτακτο διάγγελμα απευθύνθηκε στους Γάλλους, λίγη ώρα μετά τις πολλαπλές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες ομήρους στο Παρίσι.

Ο κ.Ολάντ άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν τελειώσει οι δράσεις των τρομοκρατών, τονίζοντας ότι οι δράσεις της αστυνομίας εστιάζουν κυρίως σε ένα σημείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ζήτησε την συνδρομή του στρατού, ώστε να μην γίνει καμία νέα επίθεση. Ο κ.Ολάντ δήλωσε ότι ζήτησε την σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, και κήρυξε την χώρα του σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κ.Ολάντ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρίσιου, ενώ αν χρειαστεί θα γίνουν, όπως είπε ,και κατασχέσεις.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει άλλο χτύπημα… Οι τρομοκράτες θέλουν να μας κάνουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας… Αγαπητοί μου Γάλλοι δεν έχουν τελειώσει οι δράσεις… θέλω να δείξετε εμπιστοσύνη στις αρχές … Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες.Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» τόνισε ο κ.Ολάντ, o οποίος δεν θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Τουρκία, μετά την τραγωδία.

 

 

Στο Μπατακλάν

Αμέσως μετά το διάγγελμά του ο κ. Ολάντ βρέθηκε στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

“Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως