Newsroom

Newsroom

To διάγγελμα Αναστασιάδη

Για επιτυχή συμφωνία που διασώζει την Κύπρο από την καταστροφή, έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμα που απηύθυνε στον…

Για επιτυχή συμφωνία που διασώζει την Κύπρο από την καταστροφή, έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμα που απηύθυνε στον κυπριακό λαό. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές προκειμένου να αναζητήσουν και να αποδώσουν ευθύνες σ’ εκείνους οι οποίοι οδήγησαν την Κύπρο στη σημερινή της κατάσταση.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του διαγγέλματος Αναστασιάδη

“Η επιδείνωση της κατάστασης καθιστούσε αναγκαία τη συνεδρίαση του Eurogroup. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούμασταν στην χρεοκοπία.

Έπρεπε να επιτύχουμε τη σωτηρία της πατρίδας μας μέσα από τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Βρεθήκαμε μια ανάσα πριν από την κατάρρευση. Η σκληρή διαπραγμάτευση έφερε αποτέλεσμα που διασφαλίζει τις προοπτικές της χώρας.

Ήταν μια συμφωνία οδυνηρή αλλά υπό τις περιστάσεις η καλύτερη. Το τραπεζικό σύστημα θα σταθεροποιηθεί. Αποτρέψαμε τη χρεοκοπία της Λαϊκής τράπεζας .

Δώσαμε όλοι μαζί τη μαχη από την οποία βγήκαμε λαβωμένοι άλλα όρθιοι και αποφασισμένοι για μια νέα αρχή.

Αφήνουμε πίσω μας την αβεβαιότητα και κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Τις επόμενες ημέρες θ’ αρχίσουν να εφαρμόζονται οι αποφάσεις.

Ήμουν αποφασισμένος να πάρω δύσκολες, οδυνηρές και τολμηρές αποφάσεις.

Η ΚΤΚ θα εφαρμόσει κάποια περιοριστικά προσωρινά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές. Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στην πλήρη ομαλότητα.

Η ΕΚΤ διασφαλίζει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Επιτύχαμε την άντληση 10 δις γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας.

Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους συμπατριώτες μας που θα έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα. Θα διασφαλιστούν άμεσα όλα τα ταμεία πρόνοιας στις τράπεζες.

Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η αποστασιοποίηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν θα ήταν απάντηση στην κρίση.

Δεσμεύομαι ότι τις επόμενες ημέρες θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές για την αναζήτηση και την απονομή ευθυνών σ’ εκείνους οι οποίοι οδήγησαν την Κύπρο σε αυτή την κατάσταση.”

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως