Newsroom

Newsroom

Διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ

Έντονες φαίνεται να είναι στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι διαφωνίες τόσο για τις κυβερνητικές επιλογές όσο και για τη στάση…

Έντονες φαίνεται να είναι στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι διαφωνίες τόσο για τις κυβερνητικές επιλογές όσο και για τη στάση που κρατάει το κόμμα σε σχέση με αυτές.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης τόνισε χτες πως «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι και η Αριστερά της ευθύνης, η ΔΗΜΑΡ, συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε η τελική επιλογή να είναι προς την ορθή κατεύθυνση» και άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους διαφωνούντες εντός του κόμματος.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης (που έχει εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες του ) απείχε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην ομιλία του επανέλαβε ότι «επειδή θέλω να είμαι συνεπής στο πρόγραμμα που εκλέχτηκα, συνεπής στην προγραμματική συμφωνία που ψηφίσαμε και συνεπής στην συνείδηση μου, θα καταψηφίσω τα μέτρα, εάν και εφόσον έρθουν, όπως ακούγονται».

Κείμενο με το οποίο θα διαφοροποιούνται από την ηγεσία του κόμματος, ετοιμάζονται να καταθέσουν σήμερα Κυριακή οι Ανδρέας Νεφελούδης, Βαγγέλης Ζορκάδης και Χρήστος Σταυρόπουλος (από την αρχή είχαν διαφοροποιηθεί στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση), που ζήτησαν μάλιστα από χθες να τους δοθεί μία αίθουσα, όπου όσοι «σύντροφοι» θέλουν θα πηγαίνουν να συζητούν επί της διαμόρφωσής του. «Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πάρα πολλά», είπε στην εισήγησή του ο κ. Ζορκάδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερη» την πολιτική που αποπνέεται από την κυβέρνηση και ζήτησε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το σχήμα. «Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η ΔΗΜΑΡ στην κοινωνία και την κυβέρνηση, είναι ότι εφόσον δεν έγινε η απαγκίστρωση από το μνημόνιο, επίκειται απαγκίστρωση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να «τους δώσουμε τη δυνατότητα να βρουν άλλους συνομιλητές».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «παρασυρθήκαμε από τον κυβερνητισμό», μιλώντας για την επιλογή των περικοπών ενώ είχαν ήδη απαντήσει στην κοινωνία, «ζωγραφίζοντας» τα ισοδύναμα. «Τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι μονόδρομος», είπε, τονίζοντας ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσει απέναντί τους. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους και την εντολή που έχουν πάρει. «Το κόμμα μας να μη δώσει θετική ψήφο στα μέτρα», πρότεινε. Περιγράφοντας τη ΔΗΜΑΡ ως μία «αγαπημένη οικογένεια που έχει παράδοση να αντιμετωπίζει με ανοχή την άλλη άποψη», ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «καιρός να μορφοποιείται», προαναγγέλλοντας ίσως τη δημιουργία τάσης στο εσωτερικό.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη