"Διαφημίζει" την πρόσκληση του Κάμερον στη Βρετανία ο Τραμπ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησε ένα ακόμη επικοινωνιακό "τρικ", ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ο Τραμπ «διαφήμισε» σε ομιλία του την πρόσκληση που δέχθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, με τον οποίο είχε έρθει σε δημόσια εξ αποστάσεως αντιπαράθεση το προηγούμενο διάστημα.

573f63ef1dc524976b8b550a

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα και αφορά όλους τους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, ενώ δεν καθορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς ο Τραμπ δεν έχει λάβει ακόμη το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως θα λάβει επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Κάμερον είχε καταγγείλει την πρόταση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ για τους μουσουλμάνους. Είχε πει μάλιστα ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν «ανόητες και λανθασμένες», υποστηρίζοντας ότι «αν ερχόταν ο Τραμπ στη Βρετανία όλοι μας θα ενωνόμασταν εναντίον του».

Ο κ. Τραμπ είπε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει «πολύ καλές σχέσεις» με τον κ. Κάμερον. Το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, που τόνισε ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της επιτίθεται «στον στενότερο σύμμαχο» της Ουάσινγκτον.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη