Newsroom

Newsroom

Διαφανείς δημόσιες τουαλέτες τοποθετήθηκαν στα πάρκα του Τόκιο

Δημόσιες τουαλέτες κατασκευασμένες από χρωματιστό «έξυπνο γυαλί» τοποθετήθηκαν στα πάρκα του Τόκιο

wc123

Σε πολλά δημόσια πάρκα στο Τόκιο τοποθετήθηκαν τουαλέτες, διαφανείς στην πρώτη όψη. Πρόκειται για δημιουργία του βραβευμένου με το βραβείο Pritzker αρχιτέκτονα Σιγκέρου Μπαν και περίπου δέκα ακόμη κορυφαίων σχεδιαστών.  

Οι συγκεκριμένες τουαλέτες είναι κατασκευασμένες από χρωματιστό “έξυπνο γυαλί”, το οποίο γίνεται αδιαφανές όταν είναι κατειλημμένες. Τοποθετήθηκαν αυτό τον μήνα σε πέντε σημεία της περιοχής Σιμπούγια της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο του Tokyo Toilet Project, που υλοποιείται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Nippon.

“Όσον αφορά τις δημόσιες τουαλέτες, υπάρχουν δύο ανησυχίες, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε πάρκα. Η πρώτη έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο είναι καθαρό το εσωτερικό τους και η δεύτερη αν κρύβεται κάποιος μέσα σε αυτές”, αναφέρει το ίδρυμα. 

Με αυτή την κατασκευή, μπορεί κάποιος να ελέγξει και τα δύο, χωρίς να χρειαστεί να μπει. Ταυτόχρονα το γυαλί γίνεται αδιαφανές μόλις κλειδωθεί η πόρτα. Επιπλέον, όπως επισημαίνει το Nippon, το βράδυ οι τουαλέτες φωτίζουν τα πάρκα σαν όμορφα φανάρια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι την άνοιξη του 2021 οι “διαφανείς τουαλέτες” θα τοποθετηθούν σε 17 διαφορετικά σημεία στη Σιμπούγια, καθώς στόχος είναι να αλλάξει η επικρατούσα αντίληψη για τις δημόσιες τουαλέτες, οι οποίες κατά κανόνα θεωρούνται από τους πολίτες “σκοτεινές, βρώμικες, δύσοσμες και τρομακτικές”. 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή