Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ στον Μητσοτάκη αλλά από ουσία μηδέν

Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, τηλεφώνησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιθανότατα για να τον ενημερώσει για όσα του είπε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με τον οποίο ο Τραμπ,μίλησε αμέσως μετά από τη χθεσινή του επικοινωνία με τον Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο  ΣΚΑΙ, ο Τραμπ επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Άγκυρα κατάλαβε την ενόχληση της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, ο Τραμπ επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Άγκυρα κατάλαβε την ενόχληση της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην πρώτη επικοινωνία, “ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους”. Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Πάντως αν κρίνουμε από την τουρκική συμπεριφορά ακόμη και μετά από τις τηλεφωνικές επαφές δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Έτσι κι αλλιώς αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι μας λένε στα τηλέφωνα, αλλά τι απαντάμε.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιβόητο …μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ με την συνεργασία ενός αντιτορπιλικού τους με ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις ακυρώθηκε, όταν το ίδιο πολεμικό πλοίο έκανε ανάλογη άσκηση με τους Τούρκους. Για να μην παραμυθιαζόμαστε…

(Με πληροφορίες Militaire)

 

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 53χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κλοπές και εξέτιε την ποινή…

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

«Φέτος τα σχολεία, παρά τις θριαμβολογίες του υπουργείου Παιδείας για τις καινοτομίες που τάχα εισάγει,…

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε έναν 30χρονο υπάλληλο οδικής βοήθειας, σε ένα χρονικό διάστημα που τα…