Newsroom

Newsroom

Δεν βγαίνουν λαγοί από το καπέλο

Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη είναι σε εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι ασχολούνται

ΕΚ - Ειδικό ΔΙκαστήριο

Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη είναι σε εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι ασχολούνται. Ούτε πρωτοσέλιδα, ούτε χώρος στα τηλεοπτικά δελτία, ούτε αναφορές στις ενημερωτικές εκπομπές. Θα περίμενε κανείς ότι και η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης θα έδιναν την απαιτούμενη προσοχή γιατί το θέμα είναι ευνοϊκό και προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση. Στο εδώλιο βρίσκονται ένα στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μια εισαγγελέας που έχει μηνυθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σκευωρία που είχε στόχο την πολιτική εξόντωση παραγόντων της συντηρητικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και πολλοί υπουργοί είχαν πανηγυρίσει και, παραβιάζοντας με ωμό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, είχαν προεξοφλήσει την καταδίκη τους. Πίστεψαν ότι θα κατάφερναν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο θέμα για να στριμώξουν τους αντιπάλους τους. Εκλογές έρχονται και τέτοια ζητήματα καταλλήλως προβεβλημένα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.

Το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας παίζει δυνατά το χαρτί της ποινικοποίησης της πολιτικής. Είναι, υποτίθεται, η απάντησή του στην απόπειρα των αντιπάλων του να αμφισβητήσουν την ηθική της παράταξης. Είναι, υποτίθεται, η οφειλόμενη αντίδρασή του στη βρόμικη επιχείρηση των λαϊκιστών να δηλητηριάσουν την κοινωνία με αμφιβολίες για την ακεραιότητα στελεχών του. Η Αριστερά δεν έχει μόνο ελαττωματικές ιδέες, όπως υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, είναι και επικίνδυνη για τη δημοκρατία, οπότε πρέπει να μείνει μακριά από τη διακυβέρνηση και να στιγματιστεί για να μην ξανακάνουν οι πολίτες το λάθος να την εμπιστευθούν.

Αν βάλουμε και κάποιον από δαύτους στη φυλακή, ακόμη καλύτερα. Καμιά φορά όμως τα σχέδια επί χάρτου καίγονται μόλις έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα και οι συνωμοσίες που οργανώνουν τα συστήματα εξουσίας πέφτουν σε τοίχο. Προσπάθησαν με όλα τα μέσα, κυρίως αθέμιτα, να αποδείξουν ότι ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη συνεργάστηκαν με άνωθεν εντολή για να βλάψουν τη Νέα Δημοκρατία. Πίστεψαν ότι τα είχαν όλα τακτοποιημένα και αυτό που έμενε ήταν η επικύρωση της πολιτικής επιλογής τους από τη Δικαιοσύνη.

Αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα με το απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου το οποίο απέρριψε τις βαριές κατηγορίες που είχε φορτώσει στους δύο και σε άλλους (εισαγγελείς, δημοσιογράφους) η πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής (οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ). Κάποιοι υπουργοί που στο παρελθόν, όταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης ήταν βολικές για ομοϊδεάτες τους αποθέωναν την ανεξαρτησία της και εγκαλούσαν όσους ασκούσαν κριτική για προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης, έφτασαν στο σημείο να αφήσουν υπαινιγμούς για την ορθότητα της κρίσης των δικαστών. Δεν μπορούσαν όμως να αλλάξουν τα πράγματα και προσδοκούσαν ότι το Ειδικό Δικαστήριο θα καταδικάσει τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη έστω για άλλη υπόθεση. Ενοχοι να κριθούν κι ας είναι από σπόντα. Να τους… ακολουθεί η ρετσινιά διά βίου.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν βγαίνουν λαγοί από τα καπέλα των ταχυδακτυλουργών. Αντιθέτως. Δύο από τους βασικούς μάρτυρες, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου (υπεράνω υποψίας για φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπεράνω υποψίας για φιλική διάθεση απέναντι στους δύο κατηγορούμενους) είπαν στις καταθέσεις τους ότι δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία να εισφέρουν κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη. Μάλιστα. Αν όμως δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν δόλο, μήπως πρέπει να ψάξουμε αν είχαν δόλο όσοι επιχείρησαν να μετατρέψουν σε σκευωρία ένα τρανταχτό σκάνδαλο για να απαλλάξουν τους δικούς τους ανθρώπους και να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους;

Ανάγωγα

Μήπως ο υπουργός (απο)Ανάπτυξης πρέπει να βάλει στο καλάθι του νοικοκυριού το μπαλάκι του τένις και τη ρακέτα;

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη