«Δεν θέλω Ού»

Ήταν έκπληκτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες έξω από τη Μητρόπολη. Ούτε θυμωμένος, ούτε τίποτε άλλο. Ήταν έκπληκτος...

5369450 1

Ήταν έκπληκτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες έξω από τη Μητρόπολη. Ούτε θυμωμένος, ούτε τίποτε άλλο. Ήταν έκπληκτος. Δεν περίμενε πως χαίρει τέτοιας κοινωνικής αποδοκιμασίας. 

Με το που εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, έγινε το “πάντρεμα” δύο ιστορικών συνθημάτων: “Μητσοτάκη κάθαρμα”, του 1965 και “Ο λαός δεν ξεχνά” του 1981. έτσι, προέκυψε το σύνθημα που θα μας συντροφεύει στους αγώνες της επόμενης σελίδας “Ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα”.

Κι ο πρωθυπουργός έμεινε έκπληκτος. Έπειτα, θύμωσε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, που “δεν περιφρούρησε την τελετή” για να λάβει την λογική απάντηση: “Εγώ φταίω αν διαμαρτύρεται ο κόσμος;”.

Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Το σύνθημα ξέφυγε από ένα στόμα και πήγε σε εκατοντάδες. Όλοι φώναζαν, όλοι είχαν δίκιο. Η λαίλαπα που έρχεται θα είναι άνευ προηγουμένου. Χειρότερη κι από τα μνημόνια. Η διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, του Ασφαλιστικού και η τρομακτική αύξηση της ακρίβειας, προμηνύουν έναν δύσκολο, φτωχό, αλλά “θερμό” χειμώνα.

“Ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα”, λοιπόν. Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μετά από τη φονική διαχείριση της πανδημίας, με σχεδόν 19.000 παιδιά εκτός σχολών, με την ανασφάλεια για το μέλλον, τι να ξεχάσει ο λαός; Ή, μήπως, του χρεώνονται – μας χρεώνονται- “κακοί τρόποι”; 

Αν δε μετατρεπόταν σε διαμαρτυρία η κηδεία του Μίκη, τότε τι. Έδωσαν το στίγμα της οργής και, αν θέλετε, της αποφασιστικότητας. Απέναντι στον αλαζόνα γόνο που παρακολουθούσε βαριεστημένος τον συγκλονιστικό επικήδειο του Δημήτρη Κουτσούμπα – την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, σεμνός και προσεκτικός, άκουγε με σεβασμό προς τον σπουδαίο Μίκη. 

Η πανδημία καθυστέρησε την διάλυση του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου κράτους. Δεν θα οδηγήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, τις φρέναρε ο θάνατος. Είναι τόσο μακάβρια αυτη η αλήθεια. Αλλά οι άνθρωποι που φώναζαν χθες έξω από τη Μητρόπολη, το γνωρίζουν αυτό. Και την λαϊκή οργή δεν κατάφερε να την περιορίσει ποτέ και κανένας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη