Newsroom

Newsroom

Δεν μπορούν να το χωνέψουν

ιδεολογική και αξιακή

1912936

Την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρώτες του κυβερνητικές εξαγγελίες σχολιάζει η πρώην Ευρωβουλευτής τη ΝΔ, Νίκη Τζαβέλα σε άρθρο της, στην ιστοσελίδα Capital.gr.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Πολιτικά, η Νέα Δημοκρατία, επέδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή.  Είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, που έχει ιδεολογική και αξιακή συνοχή -όχι κατ’ ανάγκη κοινή οικονομική βάση.»
Προφανώς δεν της γνωστοποιήθηκαν ακόμα οι αναρτήσεις Αντώναρου που κάνει έκκληση για επιστροφή στις Καραμανλικές αξιακές ρίζες.
Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς θα της θύμιζε επίσης την «εκτροπή» από τις ιδεολογικές και αξιακές βάσεις προς την άκρα Δεξιά μέσω φαινομένων Μπαλτάκου.
Η απουσία του ίδιου του προέδρου της ΝΔ από την παράδοση-παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου, αν μη τι άλλο έδειξε τις «αξίες» που διέπουν την ηγεσία της ΝΔ.
Η κα Τζαβέλα αναφέρεται επίσης στις διεθνής σχέσεις της χώρας υπό την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για Αμερικανούς συνεργάτες και συμβούλους μέσα στο κυβερνών κόμμα, οι οποίοι θα «τραβήξουν» αυτιά:
«Με το «καλησπέρα» όμως, αγνοώντας πάγιες πρακτικές διπλωματίας, δημοσιοποιούν οι Έλληνες αρμόδιοι την έναρξη της επανάστασης κατά της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής διπλωματίας. Θα τους τραβήξουν το αυτί οι Αμερικάνοι συνεργάτες και σύμβουλοι τους; Θα το δούμε την Πέμπτη.»
Το να μιλήσει κάποιο στέλεχος της ΝΔ για Αμερικανούς συμβούλους προκαλεί μάλλον μειδιάματα….
 
Η κα Τζαβέλα αναφέρεται επίσης και στην διαστρεβλωμένη ιστορική μνήμη της νεολαίας ειδικά: «Ας μου επιτρέψει όμως κάποιες νουθεσίες,  με όλο τον σεβασμό στον θεσμό του Πρωθυπουργού: Αυτά που επαγγέλλεται, είναι η Ελλάδα του παρελθόντος. Ιδεοληψίες και ιδεολογήματα μετατράπηκαν σε οικονομική και πολιτιστική πολιτική και μας οδήγησαν σε μια ελληνική οικονομία κατά 80% κρατική και σε νεολαίες με διαστρεβλωμένη ιστορική μνήμη (ή και καμία ιστορική μνήμη). Έτσι φτάσαμε στην πτώχευση και στην εσωστρέφεια.»
Για να βρει ποιός φταίει για τις ιδεοληψίες και την διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης των νέων που σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν για τα επιτεύγματα του λαού στους δημοκρατικούς αγώνες του παρελθόντος και για την συνεισφορά σε αυτούς φορέων όπως η Αριστερά ή το ΚΚΕ, μάλλον η κα Τζαβέλα θα πρέπει να κάνει μια ενδοσκόπηση της παράταξής της και του συνεταίρου στην «δουλειά» ΠΑΣΟΚ.

Στην συνέχεια η κα Τζαβέλα σχολιάζει και το ζήτημα των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας: «Στον οικονομικό τομέα, οι δηλώσεις στελεχών του Σύριζα, που τώρα πλέον είναι Υπουργοί, είναι πολύ ανησυχητικές. Κύρια πηγή απασχόλησης στην Ελλάδα, για δεκαετίες, ήταν το Δημόσιο. Αυτό πια μας τελείωσε. Δεν υπάρχουν χρήματα για να τροφοδοτηθεί. ΜΟΝΟΝ οι ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δημιουργήσουν απασχόληση, τίποτε άλλο.
Αν βρει κανείς κάποια άλλη ανέξοδη πηγή δημιουργίας απασχόλησης, καλοδεχούμενος. Τονίζω, ότι η πιο γρήγορη πολιτική καταπολέμησης μεγάλων ποσοστών ανεργίας, είναι οι πολύ μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις  -τα mega projects.»

Θα πρέπει να αναρωτηθεί ο αναγνώστης για ποιο ιδιωτικό τομέα κάνει λόγο η κα Τζαβέλα. Τον απαράδεκτο ακόμα και για τα φιλελεύθερα δεδομένα ιδιωτικό τομέα που ζούσε από τα κονδύλια που έπαιρνε απομυζώντας το δημόσιο;
Τα τελευταία 40 χρόνια οι ημέτεροι για την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ιδιώτες εργολάβοι έκαναν «ιδιωτικές» επενδύσεις, αφού πρώτα είχαν λάβει ατελείωτες επιδοτήσεις από το κράτος ή από την ΕΕ, δημιουργώντας θέσεις εργασίας με ότι περίσσευε. Αν αυτό θεωρεί ιδιωτική επένδυση η κα Τζαβέλα θα πρέπει να ενημερωθεί ότι το «πάρτυ» τελείωσε.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…