Newsroom

Newsroom

Δεν μπορούν να εντοπίσουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στον Αγ. Στέφανο

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος το ξημέρωμα του Σαββάτου στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο,…

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος το ξημέρωμα του Σαββάτου στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο, που κόστισε τη ζωή σε μια 41χρονη έγκυο γυναίκα και σε τέσσερα 16χρονα κορίτσια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας η 41χρονη οδηγός δεν είχε ίχνη αλκοόλ στο αίμα της, ούτε φαίνεται να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας που ίσως θα μπορούσε να εξηγεί την ξαφνική αλλαγή της πορείας του αυτοκινήτου.

«Μία από τις βασικές εκδοχές που εξετάζονται είναι η εκτροπή να οφείλεται σε απότομη κίνηση της 41χρονης οδηγού που θέλησε ίσως να μιλήσει σε κάποια από τα νεαρά κορίτσια που κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Υπάρχει πιθανότητα, η οδηγός να είδε κάποιο ζώο στο οδόστρωμα και να άλλαξε απότομα πορεία. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο να αποσπάσθηκε η προσοχή της λόγω κλήσης σε κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο ωστόσο μπορεί να διαπιστωθεί από την ανάλυση κλήσεων ή από μαρτυρίες συγγενών», εξήγησε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς.

Απίθανο να αισθάνθηκε αδιαθεσία

Ελάχιστες είναι, σύμφωνα με μελετητές τροχαίων ατυχημάτων, οι πιθανότητες η αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου να οφείλεται σε αδιαθεσία που πιθανώς αισθάνθηκε η οδηγός. Αν αυτό είχε συμβεί, λένε οι μελετητές, η αλλαγή πορείας του οχήματος δεν θα ήταν τόσο απότομη κι η αντίδραση της σταδιακή μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος. Σχεδόν απίθανο είναι και το ενδεχόμενο το δυστύχημα να οφείλεται σε βλάβη του αυτοκινήτου, αφού και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη εκτροπή.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας ζήτησαν και την πραγματοποίηση έρευνας κι από δεύτερο πραγματογνώμονα προκειμένου να βρει τα αίτια εκτροπής του οχήματος που προσέκρουσε σε παρκαρισμένο Ι.Χ., ανατράπηκε κι ύστερα χτύπησε σε τοίχο.

Διαβάστε επίσης: Έγκυος η 41χρονη που σκοτώθηκε μαζί με τέσσερα κορίτσια στον Αγ. Στέφανο

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του