Newsroom

Newsroom

«Δεν με προστατεύουν, με βιάζουν»: Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους του Μεξικό κατά αστυνομικών (video)

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν μετά τις καταγγελίες για βιασμούς εφήβων κοριτσιών από αστυνομικούς

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν στο Μεξικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βιασμούς εφήβων κοριτσιών που φέρονται να διέπραξαν αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελίες για δύο τέτοιες υποθέσεις.

Η διαδήλωση έγινε προχθές Παρασκευή υπό το σύνθημα «Δεν με προστατεύουν, με βιάζουν». Κατά τη διάρκειά της, μάλιστα, διαδηλώτριες αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά σε αστυνομικό τμήμα.

Στις αρχές Αυγούστου, 17χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τέσσερις αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό στο Ασκαποτσάλκο, βόρεια συνοικία της μεξικανικής πρωτεύουσας. Την επόμενη, 16χρονη με τη σειρά της κατήγγειλε ότι βιάστηκε από αστυνομικό μέσα σε μουσείο.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι νέες δεν μπορούν να πάνε καν σχολείο ή να γυρίζουν στο σπίτι [μόνες] από κάποια γιορτή διότι κινδυνεύουν να βιαστούν ακριβώς από αυτούς που υποτίθεται πως μας προστατεύουν», τόνισε αγανακτισμένη η Μελίσα Ορτίς, 40 ετών, που κατέβηκε στη διαδήλωση.

Στην υπόθεση της 17χρονης, έξι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη: η εισαγγελία έκανε λόγο για ανακολουθίες στην κατάθεση της νέας. Αντίθετα, ένας αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση της 16χρονης.

Στο Μεξικό καταγράφεται έξαρση της βίας με θύματα γυναίκες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, εννέα γυναίκες δολοφονούνται κατά μέσον όρο κάθε μέρα στη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…