Δεν έπεισε τους αγρότες η κυβέρνηση- Συνεχίζουν τον αγώνα

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν πείθονται από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι θα…

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν πείθονται από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με όλα τα μπλόκα της Ελλάδας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα.

«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τους αγρότες.

Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους» και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: Στη μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ανάλογο ήταν και το κλίμα στο μπλόκο της Νίκαιας το απόγευμα της Πέμπτης, μεταξύ των αγροτών που βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Την ενημέρωση έκανε ο συνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

Μεταξύ των φορέων που παρέστησαν στην συνάντηση, ήταν με δυναμική παρουσία, εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ, οι οποίο σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βρεθεί «απέναντι» στους αγρότες. Σήμερα όμως, όχι μόνον συμμετείχαν στην συνάντηση αλλά και εκδήλωσαν την πρόθεση τους να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από Δευτέρα να συμμετάσχει ενεργά και ο δικός τους κλάδος στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συναντήσεις που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη σημασία, αποδίδουν στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς πολίτες και μαζικούς φορείς ώστε την Κυριακή να προσέλθουν στον κόμβο Νίκαιας προκειμένου να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το μπλόκο της Νίκαιας θα επισκεφθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα, που ξεπερνούν πλέον τα 30, να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.