Newsroom

Newsroom

Δεν αναγνωρίζουν το πόρισμα οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Δεν αναγνωρίζουν οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το περιεχόμενο του πορίσματος, που παραδόθηκε από το…

Δεν αναγνωρίζουν οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το περιεχόμενο του πορίσματος, που παραδόθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή για τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με το οποίο τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου έστειλαν δήλωση – διαμαρτυρία, στην οποία υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση – διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν:

«Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της, Ανδρέα Ρωσσώνη, η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι σύμφωνα με τον κώδικά Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του