Newsroom

Newsroom

Δεκτό το αίτημα Πάλλη και ελεύθερος αν καταβάλλει εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτηση για να αποφυλακιστεί και το αίτημα…

pallis 2

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτηση για να αποφυλακιστεί και το αίτημα του αυτή τη φορά έγινε δεκτό με τον όρο όμως πως θα πρέπει προηγουμένως να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν αρκετά και για αυτή την νέα κίνηση – έκπληξη της δικαιοσύνης, καθώς, εκτός από το σκεπτικό της απόφασης που αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε και με το οποίο θα πείστηκαν και οι δικαστές, μένει να μάθουμε και που θα βρεθούν τα 500 χιλιάδες ευρώ της εγγύησης που απαιτούνται, ώστε ο ίδιος να οδηγηθεί εκτός των φυλακών Κορυδαλλού που βρίσκεται.


Στο μεταξύ, ο Αναστάσιος Πάλλης κρατείται στη φυλακή για την υπόθεση των επισφαλών δανείων. Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει το Hot Doc από το Μάρτιο του 2013. Ο κ. Πάλλης μεταξύ πολλών άλλων επιχειρηματικών δράσεων που ελέγχονται από τις αρχές είναι και ιδιοκτήτης μουσείου με όπλα. Μάλιστα, ενώ επρόκειτο να γίνει έλεγχος στο μουσείο τόσο για τη νομιμότητα του όσο και για το ότι εκεί υπάρχουν ενεργά όπλα, ο έλεγχος σταμάτησε παραδόξως, μετά από άρνηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει πυροτεχνουργούς προκειμένου να προβούν στον έλεγχο. Τελικά έλεγχο πραγματοποίησε η Αστυνομία.

Μερικούς μήνες μετά το Ηot Doc είχε επανέλθει και πάλι με νέα στοιχεία. Όταν στο φως της δημοσιότητας είχαν έρθει οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τότε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής συσχετίστηκε με αυτή του κ. Πάλλη για τον εντοπισμό τυχόν διασυνδέσεων. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για την εκταμίευση δανείου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBB την περίοδο που ήταν  συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Ο κ. Ρέστης μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο είχε στραφεί σε βάρος του τότε συνεργάτη του. 


Μάλιστα, αξίζει να θυμηθούμε πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής. Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Το διπλό σκάνδαλο που αποκάλυψε το Hot Doc, αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού η δικογραφία διαβιβάστηκε στη  Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά την αποκάλυψη του Hot Doc και αφού επι διάστημα δύο και πλέον μηνών την κρατούσε στο συρτάρι του.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…