Newsroom

Newsroom

Δεκαεννιάχρονη αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Periscope

Έρευνα για τον θάνατο μιας 19χρονης κοπέλας, η οποία φέρεται να αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση, διενεργείται στη Γαλλία.

573454121dc52401538b49d6

Σύμφωνα με το BBC η κοπέλα φαίνεται να πήδηξε στις γραμμές του τρένου σε σταθμό 40 χλμ νότια του Παρισιού και να μετέδωσε την αυτοκτονία της σε πραγματικό χρόνο μέσω του Periscope μια υπηρεσίας ζωντανών μεταδόσεων για smartphones, η οποία ανήκει στο Twitter.

Όπως αναφέρουν γαλλικές εφημερίδες, η νεαρή έχασε τη ζωή της στο Εγκλί της Εσόν. Νωρίτερα είχε τραβήξει βίντεο με τον εαυτό της στο διαμέρισμά της, όπου προειδοποιούσε ότι ετοίμαζε βίντεο για να «στείλει μήνυμα», προειδοποιώντας τους νεαρότερης ηλικίας χρήστες να μην συνεχίσουν να παρακολουθούν αυτό που θα ήταν μια «σοκαριστική πράξη». Επίσης, ενώ γύριζε το βίντεο, ισχυρίστηκε ότι είχε βιαστεί και κατονόμασε τον φερόμενο ως δράστη, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Το Twitter από την πλευρά του αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με το περιστατικό σημειώνοντας ότι δεν προβαίνει σε σχόλια πάνω σε «λογαριασμούς ατόμων / μεμονωμένους λογαριασμούς».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία Periscope εμπλέκεται σε αμφιλεγόμενα περιστατικά. Μόλις τον περασμένο μήνα συγκεκριμένα μια γυναίκα από το Οχάιο των ΗΠΑ είχε κατηγορηθεί ότι μετέδωσε ζωντανά τον βιασμό μιας έφηβης, ενώ άλλη είχε προβάλλει ίντεο με τον εαυτό της ενώ οδηγούσε μεθυσμένη.

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά αφού μέσω του Periscope ένας καταδικασμένος για φόνο μετέδωσε βίντεο του εαυτού του από τη φυλακή όπου βρισκόταν στις ΗΠΑ πριν κατασχεθεί το τηλέφωνό του, ενώ νεαροί είχαν μεταδώσει ζωντανά μια ληστεία από τους ίδιους.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…