Newsroom

Newsroom

Δεκάδες τα θύματα, τεράστια τα κέρδη για τον "εθελοντή" που μάγευε!

Ποσό που μπορεί ακόμη και να ξεπερνάει τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, φέρεται να έχει καταχραστεί ο 40χρονος που πουλούσε εθελοντισμό…

Ποσό που μπορεί ακόμη και να ξεπερνάει τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, φέρεται να έχει καταχραστεί ο 40χρονος που πουλούσε εθελοντισμό με το αζημίωτο.

Ο βίος και η πολιτεία του ήταν γνωστά τα τελευταία χρόνια. Στον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων, είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται ακόμη την λαμπερή άφιξή του από την Αθήνα και τον τρόπο με τον οποίο τους μάγεψε!

Πλάσαρε τον εαυτό του ως τον καλύτερο οδηγό βουνού και συχνά επικαλούνταν εξειδικευμένες γνώσεις. Το παραμύθι του, είχε πιάσει τόπο. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κάποια στιγμή βρέθηκε και με βραβείο για την δράση του.

Η απομυθοποίηση άρχισε από την στιγμή που ξεκίνησε να «πουλάει» ειδικό εξοπλισμό. Εισέπραττε τα χρήματα αλλά ο εξοπλισμός δεν έφτανε. Τότε έγιναν και τα πρώτα τηλεφωνήματα από την Αθήνα, όπου ο εν λόγω είχε…προυπηρεσία.

Η πλήρης αποκάλυψε ήρθε σε εκδήλωση του ορειβατικού συλλόγου, όπου επρόκειτο να είναι κεντρικός ομιλητής. Συνελήφθη από την Αστυνομία λίγο πριν την έναρξη.

Μετά την μικρή περιπέτεια που είχε συνέχισε τη δράση του και μάλιστα με πιο προσοδοφόρο τρόπο.

Σύστησε μία εθελοντική οργάνωση με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων». Μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook έβρισκε μέλη, εισέπραττε συνδρομές, πουλούσε εκπαίδευση και υλικά τα οποία δεν έφταναν ποτέ.

Έξι από τα θύματά του έχουν καταθέσει στην Αστυνομία. Από τους συγκεκριμένους είχε καταφέρει να αποσπάσει περίπου 55 χιλιάδες ευρώ. Όμως, έγκυρες πηγές αναφέρουν, πως υπάρχουν δεκάδες άλλοι ανά την Ήπειρο από τους οποίους πήρε χρήματα που ακόμη τα κλαίνε. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν καλά τη δράση του μιλούν ότι τα ποσά που εισέπραξε την τελευταία πενταετία μπορεί να ξεπερνούν και το μισό εκατομμύριο.

Ο ίδιος είναι πλέον αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη…

Όμως δεν είναι αυτή η μοναδική υπόθεση απάτης στο χώρο των εθελοντικών οργανώσεων.

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου δηλώνονταν διπλές έδρες για να εισπράττονται διπλές επιδοτήσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Υπάρχουν και εκείνες με τα μέλη μαιμού. Μέλη μόνο στα χαρτιά. Και εκεί οι επιδοτήσεις έρρεαν άφθονες.

Φαινόμενα που προσβάλλουν τον ίδιο τον χώρο των εθελοντών, έναν χώρο όπου υπάρχουν οργανώσεις και άνθρωποι με τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά.

Οι τοπικές αρχές πάντως δείχνουν αποφασισμένες να ξεμπερδέψουν μία και καλή με την υπόθεση αυτή. Να διαφυλάξουν τον εθελοντισμό από τέτοιου είδους απάτες και να ξεκαθαρίσουν άπαξ το τοπίο.

πηγή: http://www.epiruspost.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…