Newsroom

Newsroom

Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές σε μάχες με την κουρδική πολιτοφυλακή

Τουλάχιστον 132 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε μάχες με Κούρδους πολιτοφύλακες, σύμφωνα με το Συριακό…

kobani 3

Τουλάχιστον 132 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε μάχες με Κούρδους πολιτοφύλακες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που εκδίωξε τους τζιχαντιστές από το Κομπάνι τον περασμένο μήνα με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών, ανέκτησε τον έλεγχο 70 χωριών κατά την επιχείρησή της. Η βορειοανατολική αυτή γωνία της Συρίας εκτιμάται πως έχει στρατηγική σημασία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Παράλληλα, ωστόσο, την Τρίτη το Ισλαμικό επιτέθηκε σε δύο χριστιανικά χωριά που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία και απήγαγαν 90 κατοίκους.

«Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα δύο χωριά για να εκδικηθούν τους Κούρδους, οι οποίοι πραγματοποίησαν πριν από τέσσερις ημέρες επιχείρηση, με την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, για να ανακτήσουν χωριά στα περίχωρα της πόλης Ταλ Χαμίς, που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Χασάκα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. 

«Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος στοχοθετεί μια θρησκευτική μειονότητα μαρτυρά μια ακόμη φορά την ωμή και απάνθρωπη στάση του απέναντι σε όλους όσοι δεν συμφωνούν με τους διχαστικούς στόχους του και τις τοξικές πεποιθήσεις του. Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να διαπράττει το απόλυτο κακό σε βάρος αθώων όλων των θρησκευμάτων και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι μουσουλμάνοι», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…