Newsroom

Newsroom

Δέκα υποψήφιοι για την ηγεσία σε ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ

Είναι η ανάγκη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί αυτό το κόμμα ή ο Ναπολεοντισμός που τους οδηγεί ; Την…

1960307 0

Είναι η ανάγκη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί αυτό το κόμμα ή ο Ναπολεοντισμός που τους οδηγεί ;
Την κατάσταση διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο γραμματέας του Νίκος Ανδρουλάκης.
Εστίασε μεταξύ άλλων και στην πληθώρα υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, που ενώ είναι πλέον ένα κόμμα με ποσοστό 4,67% και θα έπρεπε οι εναπομείναντες να είναι πιο συσπειρωμένοι, εμφανίζει μια εικόνα «όλοι εναντίον όλων».
Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:
«Η εικόνα των τελευταίων ημερών ότι για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι είναι κωμικοτραγική. Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα είναι ένα σχέδιο προοπτικής για την παράταξη, αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μία μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σε αυτό, θεωρώ, πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών…
Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα. Στο συνέδριο μέσα, μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα ποσοστά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τα χιλιάδες μέλη για να αποφασίζουν.
Το σωστό, όμως, θα ήταν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα εάν η συμμετοχή σ’ αυτήν τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ό,τι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μία πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μία στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα “όχι” όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το μνημόνιο και μετά το μνημόνιο.»

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…