Δείτε το βίντεο που ο Λε Πεν ήθελε να ξεχάσουμε

Τον Ζαν Μαρί Λε Πεν όσο κι αν τον πλένεις τον αντισημιτισμό του δεν τον χαλάς. Ο ιδρυτής του ακροδεξιού…

lepen 3

Τον Ζαν Μαρί Λε Πεν όσο κι αν τον πλένεις τον αντισημιτισμό του δεν τον χαλάς. Ο ιδρυτής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου («Fronte Nationale»-FN) ανάφερε γελώντας πως «θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά», κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του κι ο εβραίος τραγουδιστής Πατρίκ Μπριέλ.

Το επίμαχο βίντεο είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του FN, αλλά σήμερα έχει αφαιρεθεί, και σε αυτό ο κ. Λε Πεν καταφερόταν εναντίον πολλών καλλιτεχνών οι οποίοι πήραν θέση εναντίον του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, ο κωμικός Γκι Μπεντός και ο τραγουδιστής και πρώην πρωταθλητής του τένις Γιανίκ Νοά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα κι ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λε Πεν, η οποία έχει διαδεχθεί τον πατέρα της ως επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε πως αν ο ιδρυτής του χρησιμοποίησε πράγματι τον «όρο» φουρνιά, πρόκειται για άλλη μια κακή φράση. Είναι βλακώδες πολιτικά και θλιβερό», σημείωσε.

Η οργάνωση «SOS Ρατσισμός» τόνισε σε ανακοίνωσή της πως οι δηλώσεις του Λε Πεν προέρχονται από το πιο βρόμικο αντισημιτικό «λογισμικό», ενώ προανήγγειλε πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι ο ιστορικός ηγέτης του FN έχει καταδικαστεί πολλές φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους ή για αμφισβήτηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα για δηλώσεις του στις οποίες χαρακτήριζε τους θαλάμους αερίων των ναζί λεπτομέρεια της ιστορίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…