Newsroom

Newsroom

Δείτε τον διάσημο ιταλό ηθοποιό που διαδήλωσε για την Ελλάδα (φώτος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Ρώμη)

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της Ρώμης. Την κινητοποίηση στήριξαν,…

roma1

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της Ρώμης.

Την κινητοποίηση στήριξαν, ανάμεσα σε άλλους, ιταλικά συνδικάτα, τα κόμματα της Αριστεράς, βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και γνωστοί ιταλοί καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο.


Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο Κολοσσαίο, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσάνα Καστελάνα υπογράμμισε πως «οι Ιταλοί και οι ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Έλληνες επειδή ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία.

«Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάνη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες», ανάφερε χαρακτηριστικώς η Λουτσάνα Καστελίνα.

Το «παρών» έδωσαν και οργανώσεις ιταλών εποχικών εργαζομένων, κινήματα υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού. αλλά και φοιτητικές ενώσεις.

Από το ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο έλαβε ο οικονομολόγος Χάρης Γκολέμης, ο οποίος υποστήριξε: «Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή και στην Ισπανία. Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Παραλλήλως, ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο επισήμανε πως με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης.






K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του