Newsroom

Newsroom

Δείτε ποιοι "αιώνιοι" φοιτητές γλιτώνουν τη διαγραφή

Δεν θα διαγραφούν και οι περίπου 200.000 μη ενεργοί φοιτητές από τα πανεπιστήμια της χώρας, αφού πρυτάνεις και υπουργός Παιδείας…

foitites 3

Δεν θα διαγραφούν και οι περίπου 200.000 μη ενεργοί φοιτητές από τα πανεπιστήμια της χώρας, αφού πρυτάνεις και υπουργός Παιδείας κατέληξαν σε συμβοβαστική λύση. 

Σε σημερινή σύσκεψη του υπουργού Παιδείας και των διοικήσεων των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας αποφασίστηκε ότι:

– Διαγράφονται αυτοδικαίως από 31 Αυγούστου, όσοι φοιτητές δεν έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας  στις εξεταστικές διαδικασίες τα δυο τελευταία ακαδημαϊκά έτη 2012-13 κι 2013-14.

– Δεν διαγράφονται, με το δεδομένο και ότι τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν στους οργανισμούς των ΑΕΙ που συντάσσονται αυτή την περίοδο, όσοι έχουν συμμετάσχει σε εξεταστικές διαδικασίες και «χρωστούν» μαθήματα στους οποίους και δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του επόμενου Φεβρουαρίου του 2015 για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Υπενθυμίζεται ότι «αιώνιοι» χαρακτηρίζονται οι φοιτητές έχουν εγγραφεί πριν το 2003 για τις σπουδές τετραετούς φοίτησης, πριν το 2002 για τις σπουδές πενταετούς φοίτησης και πριν το 2001 για τις σπουδές εξαετούς φοίτησης. Η κατηγορία αυτή  αφορά περίπου 120.000 άτομα στα πανεπιστήμια της χώρας και 60.000 στα ΤΕΙ.

Τα παραπάνω θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη. 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…