Newsroom

Newsroom

Δείτε φωτό του μουσουλμάνου ήρωα του εβραϊκού παντοπωλείου

Όπως έχει γίνει γνωστό, ορισμένοι όμηροι κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου στο Παρίσι για να σωθούν από τον τζιχαντιστή Αμεντί…

pantopoleio

Όπως έχει γίνει γνωστό, ορισμένοι όμηροι κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου στο Παρίσι για να σωθούν από τον τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο άνθρωπος που είχε αυτήν την ιδέα ονομάζεται Λασάνα Μπαθίλι, είναι μουσουλμάνος με καταγωγή από το Μάλι, υπάλληλος του παντοπωλείου, και με τη γρήγορη σκέψη και το θάρρος του βοήθησε όχι μόνο στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και να δοθεί τέλος στην ομηρία.

Την ώρα που ο Κουλιμπαλί εισέβαλε στο παντοπωλείο, ο κ. Μπαθίλι βρισκόταν στο υπόγειο. «Όταν κάποιοι πελάτες ήρθαν τρέχοντας κάτω, άνοιξα αμέσως την πόρτα του ψυγείου. Έσβησα τα φώτα και το ψυγείο και τους έβαλα μέσα σε αυτό. Τους είπα να παραμείνουν ψύχραιμοι κι έκλεισα στη συνέχεια την πόρτα».

Τότε ο 24χρονος χρησιμοποίησε το ασανσέρ για τα προϊόντα, κατάφερε να βγει έξω και να μιλήσει στους αστυνομικούς, δίνοντάς τους πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τους ομήρους οι οποίοι κρύβονταν στο ψυγείο όσο και για την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο μαγαζί. Ο ίδιος ανάφερε πως μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης πολλοί από τους πελάτες ήρθαν για να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν που τους έσωσε τη ζωή.


«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

μπάιντεν

«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση…

Aναμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aναμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…