Newsroom

Newsroom

ΔΑΚΕ για Κυρ. Μητσοτάκη: Ενοχλήθηκε το πλουσιόπαιδο του μπαμπά

Συνεχίζονται οι τριγμοί στη γαλάζια πολυκατοικία. Μία ημέρα μετά τη σφοδρή σύγκρουση Σαμαρά – Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο μεν πρόεδρος…

Συνεχίζονται οι τριγμοί στη γαλάζια πολυκατοικία. Μία ημέρα μετά τη σφοδρή σύγκρουση Σαμαρά – Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο μεν πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε τις επιθέσεις του, ενώ δύο γαλάζιοι βουλευτές έλαβαν διακριτικές αποστάσεις από τη στάση Σαμαρά στο ζήτημα της συναίνεσης. Την ίδια στιγμή καυγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα με αφορμή αφίσα της γαλάζιας συνδικαλιστικής παράταξης.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real Fm) ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε ξανά στον Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντάς του ότι “βάζει το γινάτι πάνω από το εθνικό συμφέρον”.
Χαρακτήρισε “για τις καρπαζιές” τους όρους που έθεσε ο αρχηγός της ΝΔ στην διαπραγμάτευση της περασμένης Τετάρτης (“έδειξε ότι δεν γουστάρει να συνεννοηθεί”) και δικαιολόγησε τους χθεσινούς σκληρούς χαρακτηρισμούς του ως μήνυμα στον Αντ. Σαμαρά να μην ασχολείται με το ΛΑΟΣ: Θέλησα να του πω “κόψ’ το. Μην ασχολείσαι με εμάς”, είπε ο κ.Καρατζαφέρης, αναφέροντας ότι υπενθύμισε προς τον κ. Σαμαρά την παραταξιακή του ιστορία επειδή “εκείνος ντρέπεται για την ιστορία του”.
“Αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος με μία σκληρή απάντηση, για να ξανασκεφτεί την επόμενη φορά να επιτεθεί εναντίον μας”, υποστήριξε.
Επεσήμανε επίσης την πλήρη απουσία επικοινωνίας των δύο ανδρών: “Βρίσκω τρόπο να μιλάω με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, όχι όμως με εκείνον. Δεν ξέρει το κινητό μου, δεν ξέρω το δικό του”.
Τέλος, έδωσε…. διευκρινίσεις για την επιλογή του να βαβτίσει εμμέσως Τρελαντώνη τον αρχηγό της ΝΔ: “Είναι πιτσιρικάς” ως προς τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα”.
Πάντως, αιχμές για τη στάση της γαλάζιας ηγεσίας φάνηκε να αφήνουν και δύο βουλευτές της παράταξης: Ελλειμμα “κουλτούρας συνεννόησης” διέγνωσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Παρότι χρέωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην κυβερνητική πλευρά υπογράμμισε: “Αυτός ο τόπος δυστυχώς μπροστά στο γκρεμό ποτέ δεν έχει πατήσει φρένο, αλλά πατάει γκάζι όταν βλέπει την απειλή (…) δεν αποκτήσαμε την αναγκαία κουλτούρα συνεννόησης και δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά μας διαχωρίζουν (…) Εξακολουθούμε να μην μονιάζουμε, να είμαστε προσκολλημένοι στην ιστορική κακοδαιμονία του διχασμού, στον ανέξοδο λαϊκισμό και στις κραυγές του παρελθόντος”
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή σημείωσε: “Δυστυχώς επανήλθαμε σε μια τακτική που οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν μποξ χωρίς γάντια. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει τη χώρα”. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε επίσης κριτική και στις αφίσες που έχει αναρτήσει η συνδιλκαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ και οι οποίες τιτλοφορούνται “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και “Δεν πουλάμε”.
Το πλουσιόπαιδο του μπαμπά
Στον Κυριάκο Μητσοτάκη έσπευσε να απαντήσει η με μία σκληρότατη ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα:
“Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το … πλουσιόπαιδο του μπαμπά!!! Ας μας πει όμως, ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και αν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης. Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών.
http://www.ethnos.gr

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…