Δ. Βίτσας σε ΔΗΜΑΡ: Να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας

Χαιρετισμό στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας επανέλαβε το…

vitsas 2

Χαιρετισμό στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση προσφυγή στις κάλπες, καθώς, όπως σημείωσε, αυτό «δεν είναι αντιπολιτευτική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινωνική, πολιτική και εθνική ανάγκη».

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να επιβάλει τη σιδηρά πειθαρχία του Μνημονίου σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είναι προ πολλού μειοψηφία στο λαό.

«Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί πια να τους σώσει. Κανείς δεν τους ακούει – και πολύ περισσότερο, κανείς δεν τους πιστεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως γι’ αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει δήθεν «ηρωϊκή έξοδος». Υπάρχει μόνον η νυχτερινή απόδραση.

Αναρωτήθηκε, παράλληλα, «πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν βουλευτές – και μάλιστα που δεν ανήκουν  στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης – οι οποίοι, είτε σε λίγες μέρες, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, είτε λίγο αργότερα, στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσουν με την ψήφο τους λευκή επιταγή στον κύριο Σαμαρά για να συνεχίσει μια παράλογη, αναποτελεσματική και απάνθρωπη πολιτική, που έχει ήδη σπρώξει στο όριο της φτώχειας πάνω το μισό πληθυσμό της χώρας; Υπάρχουν, αλήθεια, βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο που πιστεύουν ότι το Μνημόνιο πέτυχε και ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος, τώρα που ακόμα και η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη το αμφισβητεί;» και συμπλήρωσε πως «κι αν υπάρχουν, δεν υπάρχουν πολίτες που να τους εκπροσωπούν».

«Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την κρίση του λαού, ο ίδιος ο λαός δεν θα επιτρέψει να κατασκευαστούν 180 σωσίβια στη λιτότητα και στην ακροδεξιά ομάδα φίλων του κυρίου Σαμαρά που κυβερνά τη χώρα» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε διαδικασίες διαμόρφωσης μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για την προοδευτική αλλαγή και σημείωσε πως «ευρεία δεν σημαίνει χωρίς κριτήρια πολιτικών αρχών και αξιών, προγραμματικής αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους. Γι’ αυτό δεν χωρούν ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι Ηρακλείς των Μνημονίων».

«Σ’ αυτό το πλαίσιο, όμως, είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια» διευκρίνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς και των δυνάμεων της κοινωνικής προόδου, θα είναι κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».

«Από το μεγάλο, ιστορικών διαστάσεων εγχείρημα, για να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα, δεν μπορεί να λείπει κανείς προοδευτικός άνθρωπος, πατριώτης, δοκιμαζόμενος πολίτης» τόνισε ο κ. Βίτσας κλείνοντας το χαιρετισμό του.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη