Newsroom

Newsroom

Δ. Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα

Παρά πολύ πιθανό η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου εφόσον όλες οι πλευρές επιδείξουν εποικοδομητική στάση, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

58594ac31dc524644f8b4a9d

Ο κ. Τζανακόπουλος στράφηκε κατά του προέδρου της ΝΔ, αναφέροντας, ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβερνηση. «Σχεδόν ζήτησε από το Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Tόνισε μάλιστα, ότι «οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό»

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει παράλογες και εμμονικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται στη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα, με δεδομένες τις προβλέπεις για την ελληνική οικονομία. Ως μη ρεαλιστικές, χαρακτήρισε επίσης τις θέσεις Σόιμπλε για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

«Αναμένουμε και από το ΔΝΤ και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσουν σε ρεαλιστικότερες προτάσεις στο μέλλον, που θα λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η η ελληνική πλευρά αναμένει να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να προσέλθουν στον διάλογο με εποικοδομητική διάθεση.

Όπως είπε, το κυβερνητικό επιτελείο προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα και με την εύλογη προσδοκία ότι θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτή η εύλογη προσδοκία, είναι πάρα πολύ πιθανό την 20η Φεβρουαρίου να έχουμε μια θετική εξέλιξη.

Ως στόχο έθεσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που όπως υποστήριξε, θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πλήρη κανονικότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…