Newsroom

Newsroom

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περιθώριο ίσων αποστάσεων για την κεντροαριστερά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων και της ουδετερότητας για την Κεντροαριστερά.

5956b2b11dc524292e8b4665

Μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι τα πολιτικά σχέδια της Αριστεράς και της Δεξιάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν ασυμφιλίωτα, ενώ σημείωσε ότι η Κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει.

Όπως είπε, η Αριστερά διευρύνει την επιρροή της και ταυτόχρονα διαμορφώνει δυνατότητες συνεννόησης και όσμωσης με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και ανέφερε ως πρώτα αισιόδοξα μηνύματα από τις εξελίξεις στην Ισπανία, με την προσέγγιση των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, όπως και οι ανάλογες θετικές εξελίξεις στην Πορτογαλία.

Συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης και κοινής δράσης.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αν κάτι μπορεί να ισχυριστούμε με βεβαιότητα, είναι το ότι η εισαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς της επιτροπείας και των μνημονίων, διέρρηξε παραδοσιακές πολιτικές εκπροσωπήσεις και διαμόρφωσε νέες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Το πολιτικό τοπίο στη χώρα άλλαξε, απόρροια των πολιτικών επιλογών των δύο ισχυρότερων κομμάτων της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, υπέστη ιστορικές απώλειες, παρά το ότι διατηρούσε την παρακαταθήκη σημαντικών κατακτήσεων και προοδευτικών τομών κατά τη δεκαετία του 1980».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι από τη μία πλευρά βρίσκεται το πολιτικό σχέδιο που εκπορεύεται από τις δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης, συντηρητικής ελληνικής Δεξιάς που εκφράζεται από τη Ν.Δ., ενώ από την άλλη ένα ανταγωνιστικό προοδευτικό πολιτικό σχέδιο, το οποίο σήμερα επιδιώκει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη