CNBC: Η Ελλάδα πιθανόν να "βγει" στις αγορές την επόμενη εβδομάδα – Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Έτοιμη να βγει στις αγορές είναι η Ελλάδα πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, επικαλούμενο πηγή «κοντά στην όλη διαδικασία», καθώς οι Έλληνες φαίνεται ότι προτιμούν να περιμένουν για τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Πέμπτη και για την ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P την Παρασκευή αναφορικά με το ελληνικό αξιόχρεο».

596e31971dc52415248b47b2

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσουν την Πέμπτη για να συζητήσουν θέματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, περιλαμβανομένης της βιωσιμότητας του χρέους της. Η γνώμη του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει στην οικονομική βοήθεια, αν και δεν αναφέρει ακόμη το ύψος της, σημειώνει το δημοσίευμα.

 Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης επηρεάζουν, επίσης, το πώς αντιδρούν οι παγκόσμιοι επενδυτές σε μία έκδοση ελληνικού ομολόγου. Ο οίκος S&P επιβεβαίωσε στο CNBC ότι πρόκειται να συζητήσει την Παρασκευή την κατάσταση της Ελλάδας, αλλά για ρυθμιστικούς λόγους δεν μπορεί να αποκαλύψει αν θα υπάρξει αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.

 Η επιστροφή της Αθήνας στις αγορές -για πρώτη φορά μετά το 2014- είναι σημαντική, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, προκειμένου να «δείξει» ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί υπό το τρέχον πρόγραμμα έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στους επενδυτές όσο και στους ψηφοφόρους. Όμως, συνεχίζει το CNBC, η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη να βρει το σωστό timing, ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη αποτυχία που θα είχε τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές συνέπειες.

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ράλι στα προ της κρίσης επίπεδα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία και τις προοπτικές επιστροφής της χώρας στις αγορές, αναφέρει δημοσίευμα.

 «Υπάρχουν βασικά δύο λόγοι για αυτό», δήλωσε ο Jan Randolph, διευθυντής αξιολόγησης κρατικού πιστωτικού κινδύνου της IHS Markit, στο CNBC σχετικά με την πρόσφατη πτώση των αποδόσεων (οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίθετα με τις τιμές τους).

 «Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από το σχέδιο, με τη δημοσιονομική προσαρμογή να είναι ισχυρότερη από το αναμενόμενο… Αυτό, μαζί με κάποια επανεκκίνηση μίας συγκρατημένης ανάπτυξης αναμένεται να καταστήσει θετική τη δυναμική του χρέους, με πολλούς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης (περιλαμβανομένης της HIS Markit) να μεταθέτουν σταδιακά το αξιόχρεο της Ελλάδας από ένα ενδεχόμενο σενάριο χρεοκοπίας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεύτερον, η Ελλάδα εξασφάλισε τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας τον Ιούνιο, με την ανάμειξη του ΔΝΤ, παρά τις διαφορές του με τους άλλους εταίρους της Ευρωζώνης για τη μορφή και τον βαθμό της ελάφρυνσης χρέους».

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…