Χαλασμένα φαγητά, σκ…ά ποντικιών, εμετός και καψόνια- Πως φτάσαμε στην δηλητηρίαση φαντάρων στον Αυλώνα

Συγκλονιστικές καταγγελίες στο «Κουτί της Πανδώρας» για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα (ΚΕΤΘ)

φανταροι

Η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου σε κάθε επίπεδο.

Πέρα από τα τραγικά περιστατικά με τα πλημμυρισμένα «Απάτσι» στο Στεφανοβίκειο  και την εκκένωση της μονάδας των F-16 στην Νέα Αγχίαλο εν μέσω πυρκαγιών, φαίνεται πως ακόμα και οι συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων είναι άθλιες.

Οι νεοσύλλεκτοι  (2023 Ε΄ΕΣΣΟ) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα έχουν στείλει δύο επιστολές στις οποίες αναφέρουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο, από ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής μέχρι αχρείαστα «καψόνια».

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η τροφική δηλητηρίαση πάνω από 40 νεοσύλλεκτων από χαλασμένο αρακά, που βαφτίστηκε «γαστρεντερίτιδα», με σκοπό την αποφυγή αντιδράσεων. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι φαντάροι σε μία από τις επιστολές τους «οι συνάδελφοι μας δεν εξετάστηκαν από μόνιμους γιατρούς αλλά από νεοσύλλεκτους ιατρούς που ακόμα δεν έχουν πάρει ειδικότητα».

Οι καταγγελίες που έφτασαν στο «Κουτί της Πανδώρας» κάνουν λόγο για την ύπαρξη μιας υγειονομικής βόμβας καθώς ήδη από την πρώτη μέρα όταν οι φαντάροι βρέθηκαν μέσα στους θαλάμους βρήκαν επάνω στα κρεβάτια σκ…ά από ποντίκια, με τα σεντόνια να αλλάζονται με δική τους πρωτοβουλία παρά τις παραινέσεις.

Την ίδια στιγμή, δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές ανάγκες καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη σε χαρτί υγείας, σαπούνια και απορρυπαντικά, με τους στρατιώτες να καλούνται να τα αγοράζουν οι ίδιοι προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο.

Όπως είναι φυσικό όλα αυτά έχουν οδηγήσει αυτή τη στιγμή στην αύξηση κρουσμάτων τόσο Covid όσο και άλλων ασθενειών, με συμπτώματα όπως ο εμετός και η διάρροια να είναι καθημερινό φαινόμενο με τη λύση που δίνεται να είναι η καραντίνα και όσοι έχουν κάποιο σύμπτωμα καλούνται να μείνουν μαζί σε έναν θάλαμο.

Πέρα από όλα αυτά σημειώνεται ότι δεν υπάρχει επάρκεια στα τρόφιμα, ενώ ούτε στα μαγειρία τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, γεγονός που προκάλεσε την γαστρεντερίτιδα των νεοσύλλεκτων φαντάρων, ενώ άλλο παράδειγμα αναφέρει ότι ακόμα και όταν μαγειρεύεται κοτόπουλο τα σκεύη δεν πλένονται σωστά με την πιθανότητα σαλμονέλας να είναι μεγάλη.

Επίσης μέσα σε όλα αυτά δεν λείπουν και οι εθνικιστικές κορώνες που δυστυχώς έχουν ριζώσει στον ελληνικό στρατό, καθώς οι φαντάροι καλούνται να φωνάζουν χωρίς τη θέληση τους εθνικιστικά συνθήματα, ενώ η απάντηση σε όσους αντιδρούν είναι «Βάλτε ωτοασπίδες».

Ένα ακόμη περιστατικό που σηκώνει μεγάλη συζήτηση είναι ότι ενώ όλα τα κινητά των φαντάρων συλλέγονταν από τους ανωτέρους και τους επιστρέφονταν για μία ώρα, ένα από αυτά χάθηκε με τους υπεύθυνους να λένε πως θα γίνει έρανος για να αγοραστεί ένα καινούριο.

Την επόμενη μέρα όμως, κλήθηκαν όλοι οι φαντάροι στο καψιμί για να τους ανακοινωθεί ότι τελικά δεν θα συλλεχθούν χρήματα και ανάγκασαν τους φαντάρους να φωνάζουν «Μάλιστα», ενώ ηχογραφούνταν, με πιθανό σκοπό να ξεχαστεί το γεγονός και να μην υπάρξει ντόρος.

Όλα αυτά συγκλίνουν σε μια πρωτοφανή και ανεπίτρεπτη κατάσταση για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις του 2023 με τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχουν αφεθεί εξ’ ολοκλήρου στη μοίρα τους, ενώ πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καλούνται να απαντήσουν για όλα αυτά τα «μεμονωμένα» περιστατικά.

ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή τις επιστολές των νεοσύλλεκτων τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ απηύθυναν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…