Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο "άνδρας με το καπέλο" για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ύποπτος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, αλλά και στις πλέον πρόσφατες στις Βρυξέλλες.

5707d9c61dc524311f8b4bf6

Σύμφωνα με τη βελγική κρατική τηλεόραση, ο Αμπρινί είναι πιθανότατα ο «άνδρας με το καπέλο» ο οποίος περπατούσε δίπλα στους δύο αυτουργούς της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως τον κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αερολιμένα του Ζαβεντέμ. 

Ο «άνδρας με το καπέλο» έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του και αργότερα εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Την Πέμπτη οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο όπου εικονίζεται ο ύποπτος και ζήτησαν ξανά τη βοήθεια των πολιτών, αυτή τη φορά για να βρεθεί το τζάκετ που είχε πετάξει.

Μια αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι έχει συλληφθεί ο Αμπρινί. Οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε σειρά συλλήψεων σχετικών με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…