Newsroom

Newsroom

Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού

Για την Κυριακή προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που στη Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά, τις πρωινές ώρες.

5aacab441dc52411698b45b4

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ. Στα νότια θα φθάνουν τοπικά ως 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, έντασης 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα δείξει από 14 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, με ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έντασης 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, μόνο στα νότια αναμένονται πρόσκαιρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, έντασης 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, με ένταση ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο στα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι πρωινοί βοριάδες, έντασης 4 με 5 μποφόρ και στα νότια ως 6 μποφόρ, σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα