Newsroom

Newsroom

Βραζιλία: Πάνω από 100 πολιτικοί στο στόχαστρο για το σκάνδαλο Petrobras

To Aνώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε το "πράσινο φως" για να αρχίσουν έρευνες σε βάρος εννέα υπουργών της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Μισέλ Τέμερ, σχετικά με το σκάνδαλο της βραζιλιάνικης δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras

58edc9b21dc524701c8b49cd

Συνολικά 108 πολιτικοί πρώτης γραμμής, ανάμεσά τους δεκάδες βουλευτές και γερουσιαστές, φιγουράρουν στον κατάλογο των προσώπων την οποία κατήρτισε ο Έντισον Φακίν, δικαστής του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου (STF). Τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στο κύκλωμα διαφθοράς το οποίο διασπάθισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον από τα ταμεία της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται επίσης οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι της Βραζιλίας και ο δήμαρχος στο Ρίο ντε Ζανέιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ο δικαστής Φακίν παρέπεμψε πολλές από τις υποθέσεις σε κατώτερα δικαστήρια, ανάλογα με το εάν οι ύποπτοι έχουν ασυλία ή όχι.

Το βραζιλιάνικο Κογκρέσο βρίσκεται επίσης στη δίνη του σκανδάλου: οι πρόεδροι και των δύο σωμάτων του φιγουράρουν στη λίστα, όπως επίσης και 29 από τους 81 γερουσιαστές και 40 από τους 513 βουλευτές.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…