«Βράζει» το Twitter για τα #μετρα: Τεράστιο κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ

Χιλιάδες οι αποδοκιμασίες για το νέο μέτρο-έκπληξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Πάνω από 8000 αναρτήσεις μέχρι τώρα

Screenshot 4 4

Πανικό έχει προκαλέσει στα σόσιαλ μίντια και όχι μόνο, η ανακοίνωση του διοικητικού προστίμου 100 ευρώ τον μήνα που θα επιβάλλεται σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών.

Χιλιάδες είναι τα σχόλια των χρηστών στο Τwitter που αποτυπώνουν την αγανάκτηση των πολιτών για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το χάσταγκ #μετρα είναι με διαφορά το κορυφαίο τρεντ εδώ και πολύ ώρα, συγκεντρώνοντας ήδη πάνω από 8000 αναρτήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός η ημερομηνία που θα έχουν ως περιθώριο οι άνω των 60 ετών για να κάνουν την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων.

– «Δεν θα κάνουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Τον έκανε. Δεν θα πάρουμε μέτρα μόνο για τους ανεμβολιαστους. Πήρε. Δεν έχει καταρρεύσει το ΕΣΎ. Έχει γίνει κομμάτια και θρύψαλα»…

– «Ρε πάμε καλά τι διάβασα όποιος δεν κάνει εμβόλιο και είναι άνω των 60 θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 € κάθε μήνα!!!!! Που οδηγεί την χώρα? σε εμφύλιο 100% Αλητεία και ΟΧΙ αριστεία»…

– «Υπάρχει κάποια μελέτη που λέει ότι ο άνω των 60 ετών πολίτης που δεν εμβολιάζεται ως τώρα για ιδεολογικούς λόγους κάθε είδους, θα το κάνει επειδή θα φοβηθεί πρόστιμο 100 ευρώ»… υπογραμμίζουν ενδεικτικά στις αναρτήσεις τους, οι χρήστες.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά tweets:

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή