Newsroom

Newsroom

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τον ΑΣ ΠΑΟΚ

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΑΣ ΠΑΟΚ και συμμετείχαν σε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στο Παλατάκι, όπου και κατήγγειλαν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού στο ποδόσφαιρο, που μετέτρεψαν τη Βουλή σε "πλυντήριο" των σχεδίων των χορηγών τους.

5e358cf0825e6321db212092

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του Υφυπουργού Αθλητισμού Αυγενάκη, αποχώρησαν από την συζήτηση με τον ΑΣ ΠΑΟΚ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, αναφορικά με την εισήγηση σκάνδαλο της ΕΕΑ και την απόφαση της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Είναι προφανές ότι εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, όπως θα κάναμε συνολικά για όλα τα σωματεία της πόλης μας αλλά και της Ελλάδας. Θέλουμε ο αθλητισμός να προοδεύει, οι αγώνες να κρίνονται μέσα στα γήπεδα, να μην κρίνονται ούτε στα δικαστήρια τα πρωταθλήματα, ούτε στα… υπουργικά γραφεία.

Η παρέμβαση της πολιτικής για να κερδίσει πολιτικά αποτελέσματα και συμφέροντα από το ποδόσφαιρο ή άλλα αθλήματα, είναι μια λανθασμένη επιλογή, η οποία έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.

Λανθασμένες επιλογές διορθώνουν λάθη, παρεμβάσεις νέες διορθώνουν προηγούμενες παρεμβάσεις και τελικά έχουμε εκτεθεί σε διεθνές φορείς. Αυτό που σήμερα συζητήσαμε, είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο όπου να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο και θέλουμε το πρωτάθλημα να κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Έχουν γίνει πολλά λάθη από Μητσοτάκη και Αυγενάκη που διχάζουν».

 

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΑΣ ΠΑΟΚ και συμμετείχαμε σε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στο Παλατάκι, δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Σημειώνοντας ότι “καταγγείλαμε τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού στο ποδόσφαιρο, που μετέτρεψαν τη Βουλή σε “πλυντήριο” των σχεδίων των χορηγών τους”.  “Απευθύναμε έκκληση να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή της πόλης, να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας και να αποφευχθούν ενέργειες που μόνο κακό κάνουν στον αγώνα που δίνει ο ΠΑΟΚ για τη δικαίωση του. Δείτε λιγότερα”

«Όλη αυτή η αναστάτωση ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά με εκτελεστικό βραχύωνα τον κ. Αυγενάκη αποφάσισαν να κάνουν την Βουλή πλυντήριο για τα σχέδια με τους χορηγούς τους και τους επιχειρηματικούς ομίλους που συγχρωτίζονται» σχολίασε από τη μεριά του ο Χρ. Γιαννούλης.

«Αν θέλει πραγματική η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να είναι ενωμένη πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας που έχει καθημερινή σχεδόν τακτική συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη και η ΠΚΜ να αναθεωρήσει τις αποφάσεις που δίνει 14.000 σε επιχειρηματικό όμιλο συμφερόντων Μαρινάκη» πρόσθεσε

 
«Ο μη διορισμός μελών της ΕΕΑ με τον σύννομο τρόπο δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά» σχολιάσει από τη μεριά του ο Γιάννης Αμανατίδης.

Παράλληλα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, εξέφρασε την ανάγκη να λειτουργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου τονίζοντας «έξω οι πολιτικές παρεμβάσεις. Οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου πρέπει να δώσουν την συγκεκριμένη λύση».

 

Πηγή thessnews.gr

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη