Μπούρδες pass

Στο κύκνειο άσμα του στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κάθιδρος, πανικόβλητος, περιφρονημένος, αξιολύπητος, περισσότερο ανεπαρκής από κάθε άλλη φορά και -ως συνήθως- εκτός τόπου και χρόνου.

dei mitsotakis

Τα χάρτινα παλάτια χάρτινα καίγονται.
Σαν τον εκπεσμό ενός αφοπλισμένου Αυτοκράτορα-Στρατηλάτη, που ενώ είναι ολοφάνερα γυμνός και σε κοινή θέα, στέκεται δήθεν απτόητος και -με θεατρινίστικο ύφος- περιγράφει την βαριά πανοπλία που εξακολουθεί να φέρει, στηλιτεύοντας συνάμα τους πολιτικούς του αντιπάλους (τους «εσωτερικούς εχθρούς») οι οποίοι συμβαδίζοντας με τους «εξωτερικούς εχθρούς» (Πούτιν και Ερντογάν) «αποσταθεροποιούν την χώρα».

Από το ίδιο βήμα μιας άλλης ΔΕΘ, που ο Χουντίνι-Κυριάκος έβγαζε από το μαγικό του καπέλο πλούτο για όλους (με ανάπτυξη τουλάχιστον 4%), πολλές νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αύξηση των συντάξεων και εκκαθάριση τους με το πάτημα ενός κουμπιού σε 24 ώρες, καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία σε μια Ελλάδα «πάμφωτη» (έτσι χωρίς πρόγραμμα), μέχρι την («αποχαιρετισμός στα όπλα») φετινή ΔΕΘ η παράσταση έμεινε πιστή στο κείμενο. Μόνο η σκηνοθεσία άλλαξε.

Μπορεί το ενυδρείο να είναι το ίδιο, ως περιβάλλον προστασίας, αλλά αλλιώς κινείται το ψάρι όταν είναι αγκιστρωμένο.

Ακούγοντας τον κάθιδρο και εκπεσόντα (στην συνείδηση του κόσμου) Αυτοκράτορα να δηλώνει ότι “οι πολίτες αναπνέουν τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους” εκπίπτει ο νους μας. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο «κυβερνήτης» του τόπου σε μία εμφανώς προεκλογική ομιλία αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης του:
-“Η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%”, (μετά την αφαίρεση της
ύφεσης ή χωρίς;). “Οι φόροι μειώθηκαν -ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές, εισφορά αλληλεγγύης- και θα μειωθούν περαιτέρω”, (πως γίνεται -δια της μειώσεως- οι φόροι συνολικά το πρώτο 7μηνο του 2022 να έχουν αυξηθεί κατά 6 δις;)

-“Οι συντάξεις από την πρώτη του έτους θα αυξηθούν περαιτέρω”, (όταν το ποσοστό αύξησης είναι το ήμισυ του τρέχοντος πληθωρισμού λογίζεται ως αύξηση ή ως μείωση;)

-“Η ανεργία μειώνεται σταθερά με έκρηξη μεγάλων επενδύσεων”, (πως; όταν οι νέοι επιστήμονες δουλεύουν σαν ντιλιβεράδες ή όταν η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι ο αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται;). Ωστόσο το τεράστιο επίτευγμα («μαγεία» κυριολεκτικά) του «κυβερνήτη» του τόπου είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η ΔΕΗ ιδιωτικοποιήθηκε, η χώρα απολιγνιτοποιήθηκε, πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας δεν ορίστηκε, φορολόγηση της αισχροκέρδειας δεν γίνεται, η ΔΕΗ σέρνει πρώτη τον χορό της αισχροκέρδειας με την υψηλότερη τιμή μεταξύ των παρόχων (η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της όμως εκτινάχθηκε), αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι επιδοτεί τους καταναλωτές με ένα κολοσσιαίο ποσό (περίπου 1,5 δις μηνιαίως) με εκπτώσεις στους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επιδότηση βέβαια γίνεται με δικά μας χρήματα -από τον τακτικό προϋπολογισμό- μεταφέροντας ένα μικρό μέρος από την μία μας τσέπη στην άλλη. Οι πάροχοι βέβαια εισπράττουν όλο το ποσό, είτε απευθείας μέσω των λογαριασμών είτε μέσω του τακτικού προϋπολογισμού. Πώς να μην αγανακτήσει ο «κυβερνήτης» όταν του καταλογίζεται ότι δεν ασκεί κοινωνική πολιτική, ενώ έχει σταθεί -σε όλες τις μεγάλες κρίσεις- αρωγός στην κοινωνία, με μια «ολιστική αντιμετώπιση».

Μπούρδες pass.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη