Bloomberg: Τι περιλαμβάνει το "αναπτυξιακό σχέδιο" που παρουσίασε η Ελλάδα στο Eurogroup

Σημεία του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε στο Eurogroup της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρνει στο φως το πρακτορείο Bloomberg.

5ae358af1dc52400548b45a9

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το αναπτυξιακό σχέδιο για «ολιστική ανάπτυξη» για το μέλλον προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην αγορά εργασίας, τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και τη δημιουργία «Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης».

Επίσης, στο σχέδιο ανάπτυξής της, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπόσχεται να υλοποιήσει μια σειρά δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχουν «παγώσει» εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πλήρους κτηματολογίου και της επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών.

Τα υπόλοιπα σημεία της παρουσίασης είναι αναφορές και δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της «περαιτέρω μείωσης του διοικητικού φόρτου» και «ενθάρρυνση των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την ανάπτυξη», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ικανοποίηση του Eurogroup για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας

Πάντως, μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε την ικανοποίηση των θεσμών για το «αναπτυξιακό σχέδιο» που παρουσίασε η ελληνική πλευρά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης «έλαβε πολλούς επαίνους» στο Eurogroup και υπογραμμίστηκε ότι το μείγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται σε αυτό θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα έχει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη