Bloomberg: Η Ελλάδα εξασφάλισε τη δόση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το Eurogroup συμφωνεί να εγκρίνει τα απαραίτητα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός…

simaies 0 0

Το Eurogroup συμφωνεί να εγκρίνει τα απαραίτητα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός ζητά στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περάσει από το Κοινοβούλιο τα δύσκολα μέτρα των μεταρρυθμίσεων.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg αναφερόμενο στην έγκριση που έλαβε η Ελλάδα για την εκταμίευση της δόσης των 2+10 δις ευρώ, τα 6 από τα οποία θα πάνε για να κλείσει η τρύπα των «κόκκινων» δανείων. Παράλληλα, τα 2 δις ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Το πρακτορείο επικαλείται τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού οικονομικών και προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να λάβει τη δόση των 10 δις ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».

Την ίδια ώρα το δημοσίευμα σχολιάζει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις δύο μήνες μετά τις πρόωρες εκλογές, αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός αναφερόμενο στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή όπου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ απείχαν από την ψηφοφορία αναγκάζοντας τα κόμματά τους να τους διαγράψουν.

Πηγή: enikonomia.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη