Μπλόκο των ΜΑΤ στους αγρότες της Λάρισας – Μετά τις πλημμύρες η κυβέρνηση δεν τους άφησε ούτε να διαδηλώσουν

Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους δοθούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το ύψος των αποζημιώσεων και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Screenshot 2023 12 17 190858

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ αγροτών και αστυνομίας δεν απέδωσαν καρπούς για τους πλημμυροπαθείς αγρότες των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ ,που βρίσκονται στον δρόμο από την περασμένη Τετάρτη και σήμερα είχαν αποφασίσει να αποκλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να ανέβουν στην εθνική οδό, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των αγροτών, που κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως “πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την Πολιτεία… Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δεν το βάζουν κάτω”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε τους αγρότες να πυκνώσουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νωρίτερα, αγρότες που τα χωράφια τους παραμένουν κάτω από το νερό, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τους ίδιους να αγωνιούν για τα πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν και πάλι παραγωγικά. Σημειωτέον, ότι αυτή την στιγμή 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης παραμένουν πλημμυρισμένα.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…