Newsroom

Newsroom

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έφοδος της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ – Σέρνουν φοιτητή στα μάρμαρα

Βίντεο και εικόνες από τη νέα έφοδο της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ

sthe apth

Έφοδο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου, πετώντας κρότου λάμψης και χημικά, έκαναν οι άνδρες της αστυνομίας το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο κυριολεκτικά έσερναν στα μάρμαρα, κατά την παλιά γνωστή «τακτική».

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος τη στιγμή που οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη.

Νωρίτερα σε πορεία, οι φοιτητές κινήθηκαν από την πλατεία Χημείου προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών, ενώ άλλοι βρίσκονται από νωρίς στην είσοδο της Σχολής.

5592253 scaled 1

image0 scaled 1

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε τόσο η απόφαση του εργολάβου να τοποθετήσει σεκιούριτι στην είσοδο της φοιτητικής λέσχης προκειμένου να ελέγχονται τα διαπιστευτήρια (κάρτα σίτισης) των φοιτητών, όσο και η παρέμβαση στο Στέκι του Βιολογικού, όπου επί σειρά ετών λειγουργούσε κατάληψη φοιτητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία φοιτήτριας στο koutipandoras.gr, η ένταση είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωί, αφού σε εικόνα που κατέγραψε η ίδια γύρω στις 8.20 το πρωί, φαίνεται η προσαγωγή τουλάχιστον ενός ατόμου. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο νεαρός φώναζε το όνομά του προκειμένου να καταγραφεί από τους παρευρισκόμενους ώστε να τον αναζητήσουν στη συνέχεια.

Στην καταγγελία της η νεαρή γυναίκα έκανε λόγο για μια ομάδα ανδρών με ομοιόμορφο ντύσιμο (γκρι παντελόνι και μαύρες μπλούζες), οι οποίοι ήταν παρόντες στον χώρο από νωρίς, εκτιμώντας ότι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης. Τα χαρακτηριστικά του ντυσίματος πάντως επιβεβαιώνονται οπτικά στην εικόνα που έστειλε. 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη