Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Κοκκινιά

Βίντεο από την επίθεση νεαρών σε σπίτι μεταναστών, οι οποίοι κατέφυγαν έντρομοι στην ταράτσα, στην Παλιά Κοκκινιά, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega

NewsRoom 29/10/2021 | 22:31

Στο βίντεο καταγράφηκε ομάδα νεαρών έξω από σπίτι στην Κοκκινιά να προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτα κυνηγώντας δύο μετανάστες που έχουν κρυφτεί στη ταράτσα για να γλιτώσουν. Ο ένας πετά πέτρες και ο άλλος χτυπά το παράθυρο και βρίζει.


Λίγη ώρα νωρίτερα οι δύο μετανάστες μαζί με ένα συμπατριώτη τους από το Πακιστάν είχαν δεχτεί άγρια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στην πλατεία Αγίας Σωτήρας στη Κοκκινιά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διένεξη.

«Με χτυπήσαν πολύ, βαρούσαν εμένα, δίνουνε μπουνιά, σαν να παίζουνε μποξ. Ρίχνουνε μπουνιά και έριξαν κάτω και μετά δίνουνε πόδια» σημείωσε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης.

«Μιλάμε για επίθεση συγκροτημένη, 15 άτομα, συντεταγμένα πιάσανε τον Αλί τον έσερναν και φαίνονται τα αίματα στο δρόμο» τόνισε ο συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο Αλί μας δείχνει το σημείο όπου τον είχαν ρίξει κάτω και τον ξυλοκοπούσαν. «Με χτύπησαν και με ένα μπουκάλι μπύρας. Ήρθε και με πήρε ασθενοφόρο, με πήγαν στο νοσοκομείο και έκανα εφτά ράμματα, ήμουν γεμάτος αίματα» συμπλήρωσε ο Αλί.

Οι δύο από τους τρεις μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τους νεαρούς που καταγγέλλονται για ρατσιστική επίθεση και έτρεξαν σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία Σωτήρας σε ένα σπίτι για να βρουν καταφύγιο.

«Υπάρχουν οι πέτρες με τις οποίες έχουν σπάσει τα τζάμια του σπιτιού, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν αποτυπώματα, δεν είναι άγνωστοι στη γειτονία» πρόσθεσε ο δικηγόρος των θυμάτων της επίθεσης Δημήτρης Ζώτος.

Oι τρεις μετανάστες από το Πακιστάν θα καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων.