Newsroom

Newsroom

Βετεράνος στρατιώτης λίγο πριν αυτοκτονήσει άκουσε κάτι από έναν θάμνο και άλλαξε γνώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια συγκλονιστική ιστορία ενός βετεράνου στρατιώτη ο οποίος ενώ ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει κάτι τελικά του άλλαξε τη γνώμη, έγινε viral τις τελευταίες ημέρες για ακόμη μια φορά στο διαδίκτυο.

59d4b05b1dc5248e0e8b4584

Ο λόγος για την ιστορία του βετεράνου αμερικανού στρατιώτη Josh Marino. Η ιστορία του άνδρα που ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του όταν γύρισε στην πατρίδα του από τον πόλεμο στο Ιράκ δημοσιεύτηκε ξανά στο boredpanda.com.

Ο αμερικανός έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), μια ιδιαίτερα δύσκολη διαταραχή της ψυχικής υγείας από την οποία πάσχουν πάρα πολλοί βετεράνοι πολέμου.

Μετατραυματικό στρες είναι η ψυχολογική αντίδραση σε ένα πολύ στρεσογόνο και απειλητικό για τη σωματική ακεραιότητα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε άγχος, αναδρομές, υπερδιέγερση, κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό και άλλα θέματα ψυχικής υγείας, για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Οι άνθρωποι που βιώνουν μετατραυματικό στρες, μπορεί να συνεχίσουν να αισθάνονται φόβο ή άγχος, ακόμη και όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

«Αρκετοί από εμάς γυρνάμε σπίτι χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε φέρει και τον πόλεμο πίσω μαζί μας», είπε ο Josh Marino.


Άκουσε κάτι από το θάμνο που του έσωσε τη ζωή

Ο Josh Marino λοιπόν αποφάσισε ότι δεν ήθελε άλλο να αντιμετωπίσει την κατάσταση που βίωνε απ’όταν γύρισε από τον πόλεμο. Έτσι, έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και βγήκε στο δρόμο να κάνει το τελευταίο του τσιγάρο στη βροχή.

Τότε ήταν που άκουσε κάτι από το θάμνο δίπλα του. Ήταν ένα νιαούρισμα από ένα γατάκι. «Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου και ξεκίνησε να τρίβεται στα πόδια μου. Με άφησε να το χαϊδέψω. Τότε, ξέσπασα σε λυγμούς», είπε ο Josh.


Το εν λόγω περιστατικό άλλαξε τη ζωή του βετεράνου στρατιώτη. Όπως δήλωσε, βρήκε ένα καινούργιο νόημα από το γατάκι το οποίο ονόμασε Scout.

«Σταμάτησε να σκέφτομαι τα προβλήματά του και ξεκίνησα να σκέφτομαι τα δικά του προβλήματα και τί μπορούσα να κάνω για να τον βοηθήσω», είπε ακόμη.

Ο Josh έκανε μάλιστα ένα βίντεο για τη γνωριμία του με τον Scout ώστε να βοηθήσει στο να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για τη σοβαρή αυτή ψυχική ασθένεια.

Το βίντεο έγινε από τον οργανισμό «Mutual Rescue». Δείτε το:



Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…